Egyéb kategória

Carrie Bradshaw vs. Bridget Jones? – most eldől, kinek a lakása illik jobban hozzátok

Odavagytok Carrie Bradshaw-ért és Bridget Jonesért? És mit szólnátok, ha valamelyikőjük otthonában élhetnétek? Vajon melyiket választanátok? Melyik passzolna inkább hozzátok? Ha nehéz a döntés, töltsétek ki a tesztünket, és minden kiderül! Az eredmény után pedig eláruljuk, hogyan is érhetitek el, hogy olyan stílusú otthonotok legyen, mint amilyen nekik van!

vous - 2016.11.01.
Carrie Bradshaw vs. Bridget Jones? – most eldől, kinek a lakása illik jobban hozzátok
Objektum doboz

Carrie Bradshaw álomgardróbos otthona

Carrie Bradshaw lakását anno rengetegen irigyeltük, otthonos berendezése, szuper elrendezése és elképesztő gardróbja miatt – amiről sajnos legtöbben csak álmodozhattunk. A sorozatban többször is megújult Carrie otthona, mi most a kezdeti állapotokat vettük górcső alá.

De hogy pontosan mitől is volt ennyire vonzó legtöbbünk számára ez a lakás?

Nehéz behatárolni a lakás stílusát, leginkább eklektikusnak mondanám, hiszen különböző stílusú és korú bútorok helyezkednek el benne: egy kevés etno, egy cseppnyi hatvanas évek, jó néhány vintage-elem, egy kevés modern kiegészítővel keverve alkotott tökéletes, de nem erőltetett harmóniát.

Ebben a lakásban jól megfér egymással a rattankosár, a kopott székek – amelyeket éjjeliszekrénynek használt –, a modern, letisztult keretű képek, a klasszikus, egyszerű vonalvezetésű álló- és asztali lámpák, és persze a már említett kilimszőnyegek.

Forrás:
Youtube
szőnyeg

A méret igenis fontos! – szőnyegkisokos kezdőknek és haladóknak

Egy szőnyegválasztásnál a legtöbben csak az esztétikumot veszik figyelembe, miközben az, hogy mekkora, milyen anyagból van, és melyik helyiségbe szánjátok, legalább annyira fontos.

Tartsatok velem, a legújabb szőnyegkisokosommal könnyebb lesz a következő vásárlás!

A lakás színei a semleges palettán mozognak, amit élénkebb színű bútorok, kiegészítők és textilek tesznek izgalmassá. A hideg kékeket és szürkéket, bézseket és egyéb pasztelles árnyalatokat a sötét bútorok ellensúlyozzák, ahogyan a bőrszékeket és foteleket a mintás kilimszőnyegek és párnahuzatok.

Sterilnek semmiképp nem mondanám, hiszen mindig volt valami bájos rendezetlenség, esetlenség is a térben, sőt, még egy cseppnyi elegancia is, pont, mint Carrie karakterében.

Összességében kényelmes, funkcionális, és a mai napig megállja a helyét!

Forrás:
VOUS

1. Kék szőnyeg – Zara Home, 2. Türkizkék váza – Zara Home, 3. Zöld kerámiaváza – Jysk, 4. Kilimszőnyeg – CarpetVista, 5. Kép – Ikea, 6. Ülőke – Kare, 7. Ágytakaró és párna – Zara Home, 8. Kosár – Zara Home, 9. Párna – H&M Home, 10. Szék – Möbelkunst, 11. Heverő – Innoshop, 12. Bőrszék – Kare

Bridget Jones kényelmes kuckója

Mi jut eszünkbe Bridget lakásáról? Meleg, puha, otthonos, és kész káosz. Egy olyan hely, ahol minden a kényelmet szolgálja. Óriási kanapé, fotelek, meleg szőrös szőnyegek, kandalló és számtalan lámpa hangulatos fénye teszi otthonossá.

Objektum doboz

asztali lámpa virág növény éjjeliszekrény

Új bútorok nélkül is gyönyörűvé varázsolhatjátok az otthonotokat – csupán a lámpáitokra lesz szükségetek!

A természetes fénynek nagyon fontos szerepe van az otthonunkban, de legalább ennyire fontos a jól kiválasztott mesterséges fény is. Nem csak azért, hogy ne botorkáljunk esténként a sötétben – ezek a fények abban is segítenek, hogy módosítsunk otthonunk térérzetén, perspektíváján, vagy épp melegítsünk, vagy hűtsünk rajta, sőt, hogy megadjuk vele a lakás alaphangulatát!

Olyan hely, ahol az ember lánya nem érzi magát feszengve, mert tudtuk, ha úgy tartaná kedvünk, akár a lábunkat is feltehetnénk a kanapéra vagy a dohányzóasztalra – már ha akarnánk.

Egy „burok”, ami menedékként szolgál egy fárasztó munkanap után, ahol állandóan meg kell felelni.

A stílusát nehéz behatárolni, keveredik benne az angol stílusirányzat, a vintage, és még valami, ami csak Bridgetnek van, az ő stílusa, ami bár nem feltétlenül ízléses, valami miatt mégis jól tud működni.

Elegáns kandalló, előtte műszőrme szőnyeg – legalábbis reményeink szerint –, kilimszőnyeg, szívecskés és virágos párnák, retró tükör és egyéb kiegészítők tetszik izgalmassá ezt az otthont.

A fabútoroktól kezdve a kárpitozott darabokon át egészen a kissé amerikai kávézókra emlékeztető fémvázas műbőrszékeken keresztül számtalan más össze nem illő bútor is helyet kap, egységet alkotva a térben. Izgalmas, egyedi, kényelmes és igazán otthonos. A trendi, időtálló jelzőket nem feltétlenül használnám rá, de kétségkívül megvan a bája.

Forrás:
VOUS

1. Piros bögre – F&F Home, 2. Retró mérleg – Kopottmacska, 3. Szívecske párna – F&F Home, 4. Állólámpa – Kare, 5. Szürke pléd – Jysk, 6. Virágos párna – IDdesign, 7. Kockás párna – IDdesign, 8. Kilimszőnyeg – CarpetVista, 9. Szőrös szőnyeg – Ikea, 10. Piros fotel – Butlers, 11. Fehér kandalló – Butlers, 12. Tükör – IDdesign

Ajánlott cikkek