Egyéb kategória

„Ezért vártam a szexszel 21 éves koromig…” – egy fiatal lány őszinte vallomása

Abban bizonyára mindannyian egyetértünk, hogy a szüzesség elvesztése minden nő számára egyaránt nagy dolog. Van, aki később, van, aki előbb, ez sok mindentől függ. Család, társadalmi környezet, nyomás stb. Most egy lány mesél arról, miért várt tudatosan 21 éves koráig a szexszel.

vous - 2016.10.27.
„Ezért vártam a szexszel 21 éves koromig…” – egy fiatal lány őszinte vallomása

Kezdhetném azzal, hogy manapság a lányok milyen korán elveszítik, blablabla… Szeretném azt gondolni, hogy ez nem versengésből van, nem azért, hogy a tinilányok nagylányoknak érzzék magukat, hanem mert tudatban és lélekben is teljesen felkészültek a szexre. Ha egy lány mindent meg tud beszélni a szüleivel, leginkább az édesanyjával, aki felkészíti a szexre, aki elmondja, hogyan kell védekezni, aki elmond minden kockázatot, amit a szex jelent, és ha megtalálja azt a fiút, akit igazán érdemesnek tart arra, hogy lefeküdjenek, nagy baj nem történhet, legyen akár 14–15 éves. Ez nem azt jelenti, hogy minden lány 14 évesen szexeljen, de ha minden, M.I.N.D.E.N. adott, akkor akár ilyen fiatalon is lehet jó az első szexuális élmény.

De ott a másik oldal is, amikor a lányok tudatosan várnak a szexszel, na nem úgy, mint Britney Spears. Ez legtöbb esetben vallási okból, a neveltetésből adódik. Azt gondolom, ez az érdekesebb oldal, amit most egy kicsit közelebbről is megismerhettek. Egy fiatal lány mesélt arról a Bustle-nak, ő miért várt 21 éves koráig a szexszel. Az ő sorait olvashatjátok:

1. Úgy nevelkedtem, hogy a szex a házasság része

Egy nagyon tradicionális, fundamentalista keresztény családban nevelkedtem, ahol erkölcstelennek tartják a házasságon kívüli szexet. Természetesen volt, hogy kételkedtem ebben. 

2. Testképzavar

12 évesen kezdtem menstruálni, és bár ez még totál rendben van, az első csókomat is 17 évesen kaptam, ami ráadásul nagyon szörnyű volt. Volt egy csomó gondom magammal. Kicsik a melleim, bütykös a térdem, nagy az orrom, göndör a hajam. Elképzelhetetlennek gondoltam, hogy ez bárkinek is tetszhet. A neveltetés mellett volt okom arra, hogy ne kezdjem korán a szexuális életem.

3. Biztos akartam lenni, hogy nem csak a szülői nyomás miatt várok a szexszel

Miután leküzdöttem a testképzavaromat és miután már teljesen megváltozott a véleményem a szexről, utána is úgy éreztem, hogy csak azzal az emberrel szeretnék lefeküdni, akibe szerelmes vagyok.

donát

„Nekem is vannak hormonjaim” – egy tisztasági fogadalmat tett fiú őszinte vallomása

Egyre több tabut számolunk fel. Abba az irányba halad a világ, hogy mindent szabad, semmi sem elítélendő, és mindenről nyíltan beszélhetünk. Ez alól a szexualitás sem kivétel: egyre nyíltabb és őszintébb kommunikáció folyik ezen a téren. Ehhez a nyíltsághoz képest ma már az a kirívó, ha valaki úgy dönt, elutasítja a szexuális szabadosságot.

Viola interjúját Prekopa Donáttal ITT olvashatjátok!

4. Azt szerettem volna hogy az első alkalom azzal legyen, akit tényleg szeretek

Szerencsére megkaptam, amit akartam. A főiskolán beleszerettem egy fiúba és bár nem tartott sokáig a kapcsolat, nem bántam meg, hogy ő volt az első számomra.

5. Biztos voltam benne, hogy az első alkalom fájni fog

Az összes barátom azt mondta, hogy fájni fog az első alkalom. Igazuk volt. Pokolian fájt, annak ellenére, hogy előtte igazán felkészültem. Többféle gumit és síkosítót is vettem, sőt, még az akkori barátommal ittunk is egy kicsit. Bár szupergyengéd volt, fájt. 

Ajánlott cikkek