Egyéb kategória

Undi, de hatásos: szépüljetek görögszénás arcmaszkkal!

Mi, nők képesek vagyunk több ezreket kiadni különféle arcápolási termékekre, de most mégis mit csináljunk? A szépségnek bizony ára van. Azonban most itt van egy olyan 2 az 1-ben arcmaszk, mely egyszerre koncentrál a bőrötökre és a hajatokra.

vous - 2016.10.18.
Undi, de hatásos: szépüljetek görögszénás arcmaszkkal!

Egy külföldi blogger, Farah Dhukai néha elképesztő dolgokból kreál magának különböző szépségápolási szereket, ám a legújabb mellett nem tudunk elmenni szó nélkül. Hallottatok már a görögszénamagról? Még nem? Akkor ezért érdemes megismerkednetek vele:

  • Tele van értékes ásványi anyagokkal, mint a kalcium, magnézium, foszfor.
  • Plusz vitaminokkal, mint az A-, a B-, a C- és a D-vitamin.
  • Van benne vas, szelén, szilícium is.
  • Na meg fehérje és pantoténsav.

És hogy miért érdemes próbálkoznotok ezzel az arcmaszkkal a blogger szerint? Mert képes 15 perc alatt csökkenteni a pattanás okozta pirosodást az arcotokon, összehúzza a tág pórusaitokat, eltünteti a fekete mitesszereiteket, és mindeközben még a bőrötök hidratáltságáról is gondoskodik.

Görögszénamag

Görögszénamag
Forrás:
Pixabay

A recept pedig így hangzik:

Forrázzatok félcsészényi görögszénamagot 5 percig 2 csészényi vízben, hagyjátok benne a magvakat egy egész éjszakára, másnap pedig válasszátok szét őket, de a levet ne öntsétek ki, azt felhasználhatjátok hajápoló szerként. Elő egy turmixgéppel, aprítsátok le a görögszénát, ne ijedjetek meg, ha a végeredmény olyan lesz, mint a gyurma. Kezdjétek el folyamatosan felvinni az arcotokra, formáljatok belőle arcmaszkot. A szemek kivételével bárhova kenhetitek, még a szátokra is! Várjatok így negyed órát, majd szedjétek le az egészet. 

Fentebb említettem, hogy az a lé, amiben egy éjszakán ázott a görögszéna, jó a hajatokra, főleg annak, aki szeretne fényes és korpamentes frizurát. Ehhez töltsétek egy spriccelős flakonba a folyadékot, így vigyétek fel a hajtövektől a hajvégekig, és hagyjátok rajta egész éjszakára, csak másnap mossátok le.

A szöveges után pedig itt a képi segítség is:

Objektum doboz

Csajok, adtok ennek a maszknak egy esélyt? 

Ajánlott cikkek