Egyéb kategória

Még nem vagytok elkésve az őszi díszekkel – Mutatós lakásdekor lépésről lépésre

Ősszel sok időt töltünk otthon, és ezt az időt szeretjük hasznosan tölteni. Van, aki olvasással, van, aki takarítással, mások filmnézéssel, megint mások barkácsolással, dekorációk készítésével. Persze a szabadban is jó ilyenkor óriási sétákat tenni, legtöbbünk ekkor begyűjt jó néhány őszi termést: falevelet és gallyat – amikkel szívesen díszítjük a lakást. Ezek fúziójából született meg az alábbi tál, aminek elkészítését mindenkinek ajánlom. Jó móka, kiváló program és szuper dekoráció egyben.

vous - 2016.10.17.
Még nem vagytok elkésve az őszi díszekkel – Mutatós lakásdekor lépésről lépésre

Szeretem ősszel felöltöztetni a lakást, a lehető legegyszerűbb, legköltséghatékonyabb és legdekoratívabb, de azért visszafogottabb módon. Ez a levegőre száradó gyurmából készült levél alakú tál pedig pontosan ilyen.

Ha ti is szívesen utánam csinálnátok, a következőképpen tehetitek!

Szerezzetek be levegőre száradó gyurmát, amit hobbiboltokban is megvásárolhattok, de ha még olcsóbban szeretnétek megúszni, otthon is csinálhattok ilyet. Én is így tettem!

Így lehet az arckrémetek a kedvenc kiegészítőtök a lakásban!

Így lehet az arckrémetek a kedvenc kiegészítőtök a lakásban!

Eddig kidobtátok a arckrémes tégelyeket? Kár volt! Hiszen egy csomó apró kis tárgyat vagy növénykét tehettek bele. Egy kis festék, egy csepp ragasztó, néhány állatfigura, na meg persze pár perc az életetekből, és kész is az ékszer-, tű-, fülbevaló-, gyógyszer-, fűszer- vagy épp növénytartó!

Az elkészítését itt találjátok.

Levegőn száradó gyurma

Amire szükségetek lesz:

  • 1 bögre szódabikarbóna
  • 0,5 bögre kukoricakeményítő
  • 1,5 deciliter víz

Elkészítése:

Keverjétek össze a hozzávalókat, majd tegyétek egy lábosba, és addig főzzétek, míg gyurma állagot nem kaptok. Ha ezzel megvagytok, gyúrjátok át, majd csomagoljátok folpackba, és hagyjátok teljesen lehűlni.

Forrás:
Kerepeczki Anna

Leveles tálka

Hozzávalók:

  • levegőn száradó gyurma
  • akril- vagy spray-festék, esetleg körömlakk
  • tál
  • folpack
  • ecset
  • kés
  • nyújtófa
  • levél (aminek jól látszik az erezete; én fügefalevelet választottam)

Elkészítése

1. Béleljétek ki a tálkát a folpackkal.

2. Nyújtsátok ki a gyurmát legalább akkorára, amekkora maga a levél, és körülbelül 4 mm vastagra. (Ha nehéz vele dolgozni, tegyétek be egy időre a hűtőbe vagy mélyhűtőbe.)

Forrás:
Kerepeczki Anna

3. Fektessétek rá a levelet – erezettel lefelé –, majd a nyújtófa segítségével jól nyomkodjátok bele.

Forrás:
Kerepeczki Anna

4. A levél sziluettje mentén vágjátok körbe késsel a gyurmát.

Forrás:
Kerepeczki Anna

5. Óvatosan nyúljatok alá egy késsel vagy sütilapáttal, és emeljétek át a tálkába, vagy ha a fólián nyújtottátok, akár ezzel együtt is áttehetitek a tálba.

Forrás:
Kerepeczki Anna

6. Igazgassátok el benne, majd hagyjátok száradni 3-4 napig. 1-2 nap után fordítsátok fel a tálkát, hogy a másik oldala is jól kiszáradhasson.

7. Ha teljesen megszáradt, fessétek le akril- vagy spray-festékkel.

Forrás:
Hámori Zsófia

8. Festhetitek egyszínűre vagy mintásra, átmenetesre, de ki is díszíthetitek akár körömlakkal vagy csillámporral – ahogy tetszik.

Ha nemcsak dísztárgyként használnátok, hanem tartanátok is benne valamit, érdemes lelakkozni, így nem esik bántódása, ha néha elmosnátok! Mehetnek bele ékszerek, bonbonok, kulcsok, vagyis minden, ami csak belefér!

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek