Egyéb kategória

Ez a kajás app véget vet az élelmiszer-pocsékolásnak, és spórolásra tanít!

A mai modern világban rengeteg applikációnak nem értjük a célját, feleslegesnek tartjuk, ugyanakkor vannak olyanok is, melyek nemes ügy miatt jöttek létre. A BuffetGo ez utóbbi kategóriába tartozik, hisz az éhezők számát szeretnék csökkenteni világszerte.

vous - 2016.10.12.
Ez a kajás app véget vet az élelmiszer-pocsékolásnak, és spórolásra tanít!

Úgy tűnik, a kajás appok készítésének épp szezonja van, ugyanis nemrég írtam pont arról, hogy kitaláltak egy olyat is, amely egy fotó alapján megmondja, mennyi kalóriát rejt az étel. A mostani szintén az élelmiszer fül alatt lesz elérhető, de egy egészen más szempontból közelíti meg a témát.

élelmiszermentő gyerekek adomány

Foglalkozása: élelmiszermentő – miattuk éhezik kevesebb magyar

„Mi felkutatjuk az élelmiszer-felesleget, és eljuttatjuk a nélkülözőkhöz” – persze emögött jóval több munka van, mint amennyinek elsőre hallatszik. Az élelmiszermentők felveszik a kapcsolatot az élelmiszerlánc szereplőivel, és elérik, hogy a náluk képződő élelmiszer-felesleget megsemmisítés helyett a rászorulóknak adják.

Ha még szívesen olvasnátok erről a példaértékű foglalkozásról, akkor kattintsatok ide!

A program fő célja, hogy kevesebb étel vesszen kárba világszerte. Engedjetek meg egy példát a jelenlegi állapot leírására: Amerika lakosságának 20%-a éhezik, miközben a honfitársaik által kidobott élelmiszer 40%-a még hasznosítható lenne. A BuffetGo névre keresztelt applikáció ezen a szörnyű statisztikán szeretne változtatni. Egész pontosan úgy, hogy az éttermekben felgyülemlett maradékot jutányos áron kínálná a rászorulóknak. A felhasználók az irányítószámuk megadása után kikereshetnék a közelükben azokat a vendéglőket, ételt árusító helyeket, ahol olcsóbban megvehetik a kimaradt ennivalót. Hisz valljuk be, ezzel mindkét oldal csak nyerne, nem?!

Objektum doboz

Az applikáció nálunk egyelőre még nem elérhető, de bízunk benne, hozzánk is megérkezik nemsokára. Már csak azért is, mert az app minden vásárlás után egy bizonyos összeget adományoz az Élelmezési Világprogramnak.

A kezdeményezés szerintem zseniális ötleten alapszik, mégis felvetődik bennem a kérdés, hogy miként jutnak hozzá ezek a nélkülözők az applikációhoz (telefonhoz) és az internethez, ha élelemre nehezen telik nekik. Hm…

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.