Egyéb kategória

Így lesz tökéletes a szundi akkor is, ha csak 10 percetek van

Egyrészről örülünk, hogy itt az ősz, másrészről viszont kicsit szomorúak is vagyunk. Az időjárás elálmosít minket, ha pedig ledőlünk egy picit aludni délután, sokkal fáradtabban fogunk felébredni. De ennek most vége!

vous - 2016.10.10.
Így lesz tökéletes a szundi akkor is, ha csak 10 percetek van

Néha úgy érezzük, hogy egy őrült napnak sosem lesz vége. Csak 10 percetek van, és legszívesebben ledőlnétek egy picit aludni. Hajrá, tegyétek meg! De akkor is, ha 20 percetek van, vagy egy órátok. Nem, nem csábítalak semmi rosszra titeket. A PureWow tanácsait megfogadva garantáltan nem fogtok fáradtabban felkelni.

Lányok, ideje megtanulni a tökéletes szundi trükkjeit!

Ha csak 10 percetek van

Készüljetek fel a gyors feltöltődésre. A Flinders University tanulmánya alapján 10 perc pihenés után sokkal jobban tudunk figyelni, éberebbek leszünk. De még véletlenül se bújjatok egyből a pizsitekbe. Dőljetek be az ágyba vagy a kanapéra úgy, ahogy vagytok, felöltözve. Ha szükséges, akkor jöhet egy pléd is, amivel be tudtok takarózni. A szemeteket még véletlenül se csukjátok be teljesen. Egy picikét legyen nyitva, és a természetes fényeket se zárjátok ki. Így sokkal könnyebben fel tudtok majd ébredni, mint egy teljesen sötét szobában. Még ha nem is tudtok elaludni, ez a 10 perc relaxáció egy nyugalmas helyen teljesen kicserél titeket.

Objektum doboz

Ha 20 percetek van

Koffeinszundi. Tudtátok, hogy a kávé hatására nagyjából fél órát kell várnotok? Mielőtt lefeküdtök, igyatok meg egy adag feketét, állítsatok be ébresztőt 20 perccel későbbre, és kész is a csoda. Amíg pihentek, addig a koffein dolgozik a szervezetetekben, és miután felébredtek, úgy fogjátok érezni, nincs számotokra lehetetlen.

Objektum doboz

Ha 1 órátok van

Na itt kezdődnek a trükkös dolgok. Próbáljátok ki a Pzizz appot a telefonotokon, ami képes lesz majd kihúzni titeket a REM-fázisból. Tegyetek fejhallgatót a fejetekre, és hallgassátok az alkalmazás binaurális hangjait. Ennek az appnak a segítségével fokozatosan fogtok felébredni, és garantáltan nem lesztek nyomottak a szundi után.

Objektum doboz

Elő a takarókkal, és pihenésre fel!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.