Egyéb kategória

Kiderült: ezen az oldalon a legegészségesebb aludni

Biztosan nektek is megvan a kedvenc alvópozíciótok. Valaki csak hason, valaki a jobb oldalán és valaki háton szeret aludni. Azonban most kiderült, melyik oldal a legegészségesebb a szundikálásra.

vous - 2016.10.05.
Kiderült: ezen az oldalon a legegészségesebb aludni

Az alvás az egyik legjobb dolog az életben. Nincs olyan ember, aki ne imádna lustálkodni, azonban nem mindegy, hogy milyen pozícióban hajtjuk álomra a fejünket. A Brightside cikkéből kiderül, hogy a legideálisabb a bal oldalon aludni.

alvás

Súlyos következményei lehetnek a sminkben alvásnak

Sminkelni az egyik legszórakoztatóbb és legkreatívabb dolog, amit egy VOUS-lány csinálhat. Ha feketeövesek vagyunk benne, akkor meg adhatunk magunknak egy pacsit is. A gond nem is ezzel van. Mi az első dolgotok, miután a buliból hullafáradtan hazaestek?

Korábbi cikkünket keressétek ITT!

Több egészségügyi szempont is alátámasztja, miért egészségesebb a bal oldalunkon aludni. Persze, ne keseredjetek el, ha ti éppen hason alusztok a legjobban, ha odafigyeltek arra, hogy egészségesen éljetek, akkor semmi baj nem lehet. 

1. Javítja a nyirokrendszer működését 

A nyirokrendszer fontos szerepet játszik a testünkben lévő méreganyagok eltávolításában. Szakértők azt mondják, hogy a mellkasi cső (ami a legnagyobb nyirokér a nyirokrendszerben)  a bal oldalon található. Ha a bal oldalon alszotok, a méreganyagok sokkal gyorsabban távoznak a szervezetből.

2. A lépetek sokkal hatékonyabb munkát tud végezni

Mivel a lépünk is a bal oldalon van, ha ezen az oldalatokon alszotok, a gravitációnak köszönhetően a lépetek is hatékonyabban működik. Elősegíti a véráramlást.

Forrás:
iStock

3. Csökkenti az éjszakai gyomorégést

A bal oldali alvási pozíció megakadályozza, hogy a gyomortartalom visszajusson a nyelőcsőbe.

4. Jó a szíveteknek

A bal oldali alvás segíthet a szíveteknek, hogy könnyebben és hatékonyabban végezze a munkáját. Az oly sokszor emlegetett gravitáció ez esetben is segíti a keringést.

Ajánlott cikkek