Egyéb kategória

Ezt a vitamint szedjétek, hogy mindig vágjon az eszetek!

Számos tényező – például a rendszeres testmozgás – van pozitív hatással az agyunk működésére, ahogy öregszünk. Ám ha ezt a vitamint szeditek, megelőzhetitek a memóriazavarokat és a demenciát is!

vous - 2016.09.26.
Ezt a vitamint szedjétek, hogy mindig vágjon az eszetek!

Melyik az a csodavitamin, ami felturbózza az agyműködésünket?

Hát a B12! Itt az ideje eljárnotok egy örömtáncot, ugyanis számos népszerű ételben megtalálható, mint például a hal, a sajt, a tojás vagy a tej. A vegetáriánus étrendet követők a gabonaféléket és a szója tartalmú ételeket fogyasszák, ha B12-re vágynak.

Forrás:
istock.com

Mennyire van szükségetek?

Az ajánlott napi adag a 14 évnél idősebbeknek 2,4 mikrogramm. Viszont azoknak a nőknek, akik éppen terhesek vagy szoptatnak, egy kicsivel többre van szükségük. Nekik 2,6 és 2,8 mikrogramm között mozog az egynapi adagjuk.

Úgyhogy gyorsan vegyetek magatokhoz egy kis B12-t, mielőtt elfelejtitek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.