A bacon elképesztően jó alapanyag a konyhában! Igaz, hogy nem kifejezetten diétás, de mértékkel nyugodt szívvel fogyaszthatjuk, hiszen úgyis hajszálvékony szeletekre vágva használjuk, leginkább ízesítésre és zsiradék helyett, mint a következő göngyölt csirkemelles receptben.
Baconbe rengeteg dolgot betekerhetünk: isteni előétel tud lenni például a baconbe csomagolt körte vagy aszalt szilva, amit kicsit meggrillezünk, szezonban belegöngyölhetünk spárgát. Klasszikus a baconbe tekert csirkemáj, de a száraz csirkemell egyenesen kiabál egy kis bacon után: sokkal omlósabbra, szaftosabbra sül a szalonnás köpenyben, főleg, ha meg is töltjük valamivel.
Egyétek magatokat karcsúra minden este!
Én ha vacsorára túl nehezet eszem, egész éjjel forgolódom, és úgy érzem magam, mintha óriási szikladarabok lennének a hasamban, pedig alig ettem valamit. Éppen ezért a könnyed vacsorák híve vagyok, így hoztam is nektek néhány finom és egészséges receptet! Általában nem igazán van időm főzni, ezért igyekszem gyors, ám egészséges ételeket enni. Nem is olyan lehetetlen dolog ez, főleg, ha kinyílik a szemetek a bevásárlóközpontok zöldségesrészlegén.
A cikk folytatásáért kattintsatok ide!
Egész csirkemellfilét is tölthetünk – például fokhagymás-bazsalikomos fetával –, de nagyon mutatós és finom, ha kisebb csirkemellszeleteket töltünk meg színes zöldségekkel, és ezt sütjük meg baconbundában. Ráadásul a kisebb tekercsek gyorsabban is megsülnek, így biztosan nem fog kiszáradni a hús. A zöldséges tölteléket ízlésünk és a hűtőnk kínálata szerint variálhatjuk, bármilyen zöldséggel finom, de legjobb, ha sokféle, színes a töltelék, mert így nemcsak finom és ízekben gazdag, de mutatós is lesz a végeredmény.
A cikk itt még nem ér véget! A receptért kattintsatok a Cookta oldalára!