Egyéb kategória

Minden napra bűntudatmentes és változatos reggeli? Létezik!

Ha egészséges életmódra váltotok, akkor biztosan tudjátok, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli. Hiszen már kora reggel fel kell tankolnotok magatokat némi energiával, hogy a tízórai nassolásig képesek legyetek összeszedett emberként működni. És persze tudjátok az alapvető szabályokat, de az néha uncsi. Legalábbis csak volt!

vous - 2016.09.11.
Minden napra bűntudatmentes és változatos reggeli? Létezik!

Ha egészséges életmódra váltotok, a zabkását ajánlják napindító reggeli gyanánt, de hiába tartotok be minden trükköt, hogy igazán finom legyen, egy idő után mindig ezt enni eléggé unalmas. A másik alternatíva a teljes kiőrlésű kenyér, de mivel a kenősajtok kimaradnak a repertoárból zsírosságuk miatt, kicsit nehézkes variálni. Szerencsére azért lehetőségek még mindig vannak, íme egy-egy ötlet reggelire a hét minden egyes napjára.

Hétfő

Mivel a hétfő reggelek elég komorak, és sok rossz dolog történt már hétfőn, igyekszem valamilyen finomabb reggelit enni, aminek ráadásul meg is adom a módját. Egyértelműen a tonhalkrémes teljes kiőrlésű szendvics nyer nálam, bőséges zöldségözönnel. Persze most biztosan felhördültök, hogy: tonhalkrém? De hát a majonéz nem diétás! Valóban, és az nincs is benne. Én a saját levében tocsogó tonhalmasszát összekeverem görög joghurttal, és máris legálisan finomat reggelizem, a bűntudat mellékíze nélkül.

Forrás:
iStock

Kedd

A kedd is szendvicses nap, sok zöldséggel, és mivel nehezen mondok le a krémes feltétekről, ezért tonhalas krém helyett tojáskrémet használok. A recept végtelenül egyszerű: két főtt tojást össze kell törni, és egy nagy púpozott evőkanálnyi görög joghurttal kell krémesíteni, hogy kenhető legyen. Sózni, borsozni ízlés szerint lehet.

Szerda

A szerda avokádónap. Ilyenkor a félbevágott avokádó magjának helyére tojást ütök fel, és sütőben készre sütöm. Zöldséggel, teljes kiőrlésű kenyérrel eszem. Általában fél avokádóval jóllakom, így a másik felét elteszem, persze egy apró praktikával, hogy ne barnuljon be másnap reggelre. Itt elolvashatjátok, miért barnul be az avokádó, és hogyan védhetitek ki.

Csütörtök

Általában az előző napi avokádót használom fel, vagy felszeletelem, és a kenyér tetejére halmozom, vagy pedig összetöröm, és krémként használom. 

Péntek

Mivel nem vagyok oda annyira a zabkásáért, ezért próbálom úgy feljavítani, ahogyan csak lehet. Ez esetemben azt jelenti, hogy eleve kókusztejben áztatom, majd jó adag kókuszreszelékkel dúsítom, amit fahéjjal és mandulával ízesítek. Heti egyszer finom, persze lehet, hogy van, aki mindennap ezt enné, nos, őt ne tartsa vissza semmi. 

Forrás:
istock.com

Szombat

A házi müzli nekem sokkal jobban bejön a bolti változatnál. Ebbe kerülhet pici zabpehely, friss gyümölcs, natúr joghurt és sok-sok mag. Az abszolút kedvenc nálam a mandula, és ennek a kalóriatartalma a legalacsonyabb is az összes közül. Édesítőszerként eritritet, ízesítésnek fahéjat használok. Zabpehelyből egyébként még a palacsintát is el tudjátok készíteni egészségesen, ha szeretitek az ízét. Itt találtok hozzá receptet!

Vasárnap

Egyszer egy héten a körözött is belefér, persze kizárólag házilag. A túrót görög joghurttal krémessé keverem, sóval, piros paprikával és apróra vágott lila hagymával dúsítom. Kaliforniai paprikával és pardicsommal a legfinomabb.

Ti mivel indítjátok a reggelt?

Ajánlott cikkek