Egyéb kategória

Sebgyógyítás illóolajokkal – mert az aromaterápia nem csak relaxálásra jó!

Az illóolajokat sokat csak azért tartják, hogy cseppentsenek belőlük a párologtatójukba. De képzeljétek, ennél több figyelmet érdemelnek azok az aprócska üvegek, főleg, ha igazán jó minőségűeket használtok. Ugyanis nemcsak az orrotoknak kedvez az illatuk, hanem az egészségeteknek is, a számos jó tulajdonságuknak hála!

vous - 2016.09.11.
Sebgyógyítás illóolajokkal – mert az aromaterápia nem csak relaxálásra jó!

Az aromaterápiáról legtöbbször akkor hallunk, amikor valaki túlstresszeli magát, és szeretne végre megnyugodni, de mégsem kapszulákkal. Vannak, akik nem ismerik a módszer célját, de mégis elzárkóznak előle, mert a terápia szó negatív érzetet kelt bennük. Higgyétek el, ez az egyik legártalmatlanabb és legkellemesebb gyógykezelés, melyet könnyedén megtanulhattok ti is!

A fő eszköze a növényi illóolaj, ezek pozitívan hatnak a testre és a lélekre, kiválóan alkalmazhatók különböző célokra, mint például relaxálásra, gyógyításra vagy akár testápolásra.

Forrás:
Pixabay

Ha a testetek nem bírja a strapát…

Állómunkát végeztek, és fáj minden porcikátok, mire hazaértek? Vagy a 21 NAP – Pont neked életmódváltó programban lenyomtatok egy kemény edzést Szabó András erőnléti edzővel? Akkor jól jöhet az izmaitoknak egy kis kényeztetés. Ehhez keverjetek össze egy tálkában zsálya-, bazsalikom- és jojobaolajat, majd kezdődhet is a masszázs.

Ha migrénes fejfájással küzdötök, vagy nem bírjátok a mostanság az évszakváltozással járó frontokat, dörzsölgessetek egy csepp levendula- és/vagy rozmaring-illóolajat a nyakatok hátsó részén, és nyugtatni fogják a fájdalmakat.

Minden háziasszonnyal megesik, hogy megvágja az ujját a konyhában, és az is előfordul, hogy meghorzsoljuk egy szerencsétlen pillanatban mondjuk a könyökünket. Ilyenkor tegyetek a sebre levendula- vagy teafaolajat – de csak kis mennyiségben vagy hígítva –, ezek ugyanis egyszerre fertőtlenítenek és gyógyítanak.

Objektum doboz

Ha kipróbálnátok valami újat a takarításban…

A WC sokszor áraszt kellemetlen szagot, akárhogy sikáljuk is ki, és akármilyen tisztítót akasztunk vagy ragasztunk is bele. Amikor már épp feladnátok minden reményeteket, egy spriccelős flakonba töltsetek kézmeleg vizet, cseppentsetek bele párat az illóolajatokból – ez esetben részesítsétek előnyben a citrusfélét –, majd alaposan rázzátok össze. Ezt a keveréket fújjátok a vécécsészébe, az ülőke alá, így gondoskodhattok a jó illatról, valamint elpusztíthattok néhány nem kívánatos baktériumot.

Amennyiben ti a partvist portörlő huzatra cseréltétek, spricceljetek arra is az előbb kutyult folyadékból, így a sepregetés után nemcsak a ragyogó tisztaság, hanem a kellemes illat is jobb kedvre derít majd.

Végül pedig a kedvenc olajatokból mehet néhány csepp egy vattakorongra, majd az egyenesen a porszívó zsákjába. Így talán kevésbé lesz büdi, amikor kiürítitek.

Objektum doboz

Ha unjátok a textíliák szagát…

Itt most nem az állott és bebüdösödött holmikra gondolok, hisz azt könnyen orvosolhatjátok egy mosással, hanem arra, amikor az öblítő illata már a múlté, és semmit nem éreztek, ha belefúrjátok az orrotokat a törölközőbe, a lepedőbe stb. A változásról a kedvenc olajotok fog gondoskodni, amennyiben egy vattára csepegtetitek, és berakjátok a textilek környékére. Például a ruhákhoz a gardróbba, az ágyneműhöz az ágyneműtartóba, és folytathatnám így a sort. Ha megengedhettek magatoknak egy szárítógépet, akkor egy kisebb rongyot itassatok át az illattal, és tegyétek a masinába.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek