Egyéb kategória

Ideje végleg elbúcsúzni a ricinustól, a borsmenta az új hajnövesztő olaj!

Igen, tudjuk, hogy már a csapból is a riciniusolaj folyik évek óta, de valljuk be, nem véletlenül. Viszont, ha nálatok az annyira nem vált be, vagy kipróbálnátok valami újat, akkor adjatok egy esélyt a borsmentaolajnak. Szerintünk nem fogjátok megbánni!

vous - 2016.12.18.
Ideje végleg elbúcsúzni a ricinustól, a borsmenta az új hajnövesztő olaj!

Pont a napokban néztem olyan DIY-videókat, amelyekben különleges, házi forró csokikat készítettek. Az egyikbe cseppentettek borsmentaolajat is, és ott egy pillanatra összehúztam a szemöldököm. Mi keresnivalója az édességben a mentolos íznek? Nem értem. Azóta pedig ki sem tudom verni a fejemből ezt az olajat, úgyhogy ideje végigvennünk, mit érdemes tudni róla.

forró csoki

Lepjétek meg a barátnőiteket forró csokival, ne is akárhogyan!

Adni jó, de sokszor elmegy tőle a kedvünk, főleg, ha bemegyünk egy plázába, és türelmetlen vásárlókkal teli kacskaringózó sorok fogadnak bennünket. Ilyenkor kell megcsillogtatni rejtett, kreatív énünket és meglepni például a barátnőinket, kollégáinkat egy – ha nem is házi készítésű, de – házi csomagolású forró csokival!

A folytatásért kattintsatok ide.

1. Antibakteriális tulajdonságú

Nem tudtok épp kezet mosni, és a kézfertőtlenítőtök flakonja is üres? Legyen a táskátokban egy aprócska üvegben borsmentaolaj, dörzsöljetek be belőle egy minimálisat a kezetekbe, és az majd leszámol a bacikkal, valamint a gombákkal.

2. Növeszti a hajat

A borsmentaolaj segít helyreállítani vagy megtartani a fejbőr egészségét, ezáltal megszünteti a gyulladásokat és a korpát. Felfrissíti a fejbőrt, miközben serkenti a haj növekedését, plusz fiatalítja is a hajhagymákat. Nem utolsósorban pedig hipoallergén, azaz nem okoz allergiás reakciót.

3. Egészségessé varázsolja a körmöt

Fentebb már szóba jött, hogy jó a gombák ellen is, így a teafaolaj mellett használjátok bátran ezt akkor, ha köröm- vagy lábgombával szenvedtek

Objektum doboz

4. Csökkenti a pattanásosságot

Itt is biztosan összerakjátok a képet: ha a kezeteken jó a bacik és a gyulladások ellen, jó azokon a területeken is, ahol a pattanások megjelennek. Persze arra figyeljetek oda, hogy a szemetekbe ne dörzsöljétek be, vagy kellemetlen percek várnak majd rátok. 

5. Pozitívan hat a hangulatra, az egészségre

Elég egy apró szippantás az üvegcsébe, és már jobb kedvre is derültök. Pontosan ezért bátran csepegtessetek belőle a párologtatótokba is. Akkor meg pláne, ha lebetegedtek, ugyanis a levegőbe jutva fertőtleníti azt a térséget, ahol szétszórjátok a bacikat. Amennyiben nehezen megy a lélegzés, használjátok inhalálásra vagy dörzsöljétek a mellkasotokba.

Ajánlott cikkek