Egyéb kategória

3 olaj, amitől nemcsak szépek, de egészségesek is lesztek

A hidegen sajtolt növényi olajak igazi folyékony csodák, már az ókorban is nagy hírük volt, nagy értékként tartották számon. Nem is meglepő, hiszen az olajok sok mindenre jelentenek megoldást, gyógyírt, ha tudjátok, mikor melyikhez kell nyúlnotok. Ebben segítünk most nektek.
vous - 2015.12.26.
3 olaj, amitől nemcsak szépek, de egészségesek is lesztek

Eszter már az egekig magasztalta nektek a kókuszolajat, és én csak hevesen bólogatni tudok, mert én is nagy kókuszolaj-rajongó vagyok. Imádom az illatát, és nem sajnálom vastagon a hajamra kenni, abban aludni egész éjjel, garantáltan szép álmom lesz tőle, és a legsprődebb hajból is selymet csinál.

Ám azóta különféle fesztiválokon elcsábultam más olajok felé is, és be kell vallanom, az olajok világa csodálatos, mind ízben, mind felhasználásukban, mind hatásaikban. Csak biztatni tudlak benneteket arra, hogy használjátok őket! Abban picit tudok segíteni, hogy miért és hogyan. Lássuk csak!

Mandulaolaj

Nem hazudok, ez a második kedvenc olajam, amihez szívesen nyúlok, mert igazán jó illata van. Egy barátnőm ilyen alapú arckrémet kever ki nekem, és az illatáért bolondulok, meg persze azért is, amit a bőrömmel művel. Esténként kenem magamra, és reggelre még a leghidegebb napokon is nedves, rugalmas, sima bőrt varázsol nekem.

A benne rejlő magas omega-9 zsírsav tartalom és a B1-, B2-, B6– és E-vitamin miatt a mandulaolaj kemény könyökre, sarkak bőrkeményedéseire, babapopsira tökéletes megoldás, mivel a zsírsav védőréteget képez a bőr felszínén. Nem mellesleg pedig tüdőgyulladás, hasfájás esetén is ajánlott belőle néhány kanálnyit enni, segít a légúti megbetegedések kínjain, és enyhe hashajtó hatású is. Magvas formában is érdemes fogyasztani, hogy miért, azt elolvashatjátok itt!

Tökmagolaj

Forrás:
pixabay

Mint a legtöbb olajat, a tökmagolajat sem kell sajnálnotok, ha a bőrre kenésről van szó. Ám emellett nagyon finom salátára öntve, de én még a rizst is szívesen ízesítem vele, isteni aromát ad neki, feldobja a már unalmas falatokat, de vékonyan kenyérre kenve a vajat is helyettesítheti. A Delta 7 hatóanyag jelenléte miatt ez az olaj javítja az agyi keringést, lassítja az érelmeszesedést, és fontos szerepet játszik a férfiak prosztataproblémáinak javításában, megelőzésében, illetve a simaizmokra való pozitív hatása miatt a nőknek is ajánlják kúraszerűen alkalmazni egy alapos felfázás után.

Az E- és F-vitamin miatt a kismamáknak is javasolt beiktatniuk az étrendjükbe a terhességük korai szakaszában gyulladáscsökkentő hatása miatt, illetve a baba idegrendszerét is erősítik ezek a vitaminok, ami fontos a fejlődő magzatnak.

Szőlőmagolaj

Ez az olaj szintén kívül-belül csodát tesz a testetekkel, a kókuszolaj mellett még ezt használom a hajamra, ha túl száraz, mivel regenerálja a hajhagymákat, de bőrre is ugyanúgy kenhető, ugyanis jótékony hatással van a kollagénszövetekre, melyek a fiatalos bőrért felelősek. Még az allergiára hajlamos nők is nyugodtan használhatják. Emellett védi az érrendszert, megelőzi a trombózis kialakulását, és a koleszterint is megfelelő szinten tartja.

Gyulladásgátló, és vele aztán felkészülhettek a stresszre, megnyugtat, erősíti az idegrendszert, a változókor tüneteit is enyhíti, javítja az emlékezetet, gátolja az öregedési folyamatokat.

Irány a bolt, szerezzetek be egyet!

Ajánlott cikkek