Test

A legtipikusabb edzéshibák, amiket szinte minden nő elkövet a teremben

Nyár vége van, de ti nem hagyjátok magatokat, elhatározzátok, hogy egész évben tesztek az egészséges, csinos alakért? Szuper! Akkor már csak arra kell ügyelnetek, hogy ne kövessetek el semmilyen hibát, amit a nők el szoktak edzés közben.

vous - 2016.09.03.
A legtipikusabb edzéshibák, amiket szinte minden nő elkövet a teremben

Nem érzitek elég hatékonynak az edzést? Vagy nagyobb fájdalmaitok vannak közben, esetleg utána, mint ami idokolt lenne? Lehet, hogy azért van, mert belesétáltatok a leggyakoribb edzéshibák egyikébe. Hogy melyek ezek? A Harper's Bazaar segítségével elhoztuk nektek!

1. Túl sok együtemű kardió

A leggyakoribb hiba, hogy azt hisszük, az egyhangú futás a futópadon jó ötlet. Persze, a futás jó hatással van a szervezetre, de tegyük hozzá, hogy hosszú távon a szervezet hozzászokik az együtemű mozgáshoz. Az intervall edzéseknek sokkal nagyobb a hatásuk, pont azért, mert a pulzust jobban terhelik, így az optimális, ha futás vagy biciklizés közben pár percig erőteljesen végzitek a mozgást, majd ugyanennyi ideig lassabb tempóban csináljátok. Így beindul a zsírégetés. 

Forrás:
istock.com

2. Nem végeztek súlyzós edzést

Sok nő fél, hogy túl muszklis lesz, ha elkezd súlyokat emelgetni, pedig higgyétek el, az izmok nem jönnek olyan könnyen.

3. Nem isztok és esztek edzés előtt

Gyakran evés nélkül állnak neki edzeni sokan, pedig az edzéshez energiára van szükség. Fáj a fejetek mozgás közben? Szédültök? Hányingeretek van? Talán nem ártott volna legalább egy banán reggel. A legideálisabb reggeli pedig zabkása vagy teljes kiőrlésű kenyér tojással

4. Rosszul végzitek a gyakorlatokat

Rendben van, ha súlyt ragadtok, és napi ötször is edzetek, ez becsülendő dolog. De nem mindegy, hogyan! Ugyanis ha helytelenül vagy túl nagy súllyal végzitek a gyakorlatot, könnyen sérülhettek, ami mellékvágányra viszi a fogyásotokat, hiszen pihennetek kell. Kérjétek először egy személyi edző tanácsát abban, hogy mutassa meg, hogyan kell helyesen kiviteleznetek a gyakorlatokat, így biztosan nem követtek el nagy hibát. Erre ne sajnáljátok kiadni a pénzt, egy személyi edzőbe fektetett pénz többszörösen megtérül!

5. Elhanyagoljátok a nyújtást

Sokan ahogyan megérkeznek a terembe, rögtön ráugranak a futópadra, az edzés után pedig futnak is átöltözni, pedig a nyújtás segít elkerülni a sérüléseket. Ne felejtsétek, kezdéskor melegítsetek be, a végén pedig nyújtsatok rendesen!

6. Túl hamar feladjátok

Sokan azt hiszik, bemennek párszor edzeni, és majd Rubint Réka klónjaként jönnek ki. Azért ez nem így működik. Mindenkinek más a testfelépítése, a tiétek is másképp fog formálódni. Türelem!

Forrás:
iStock

7. A hasazás nem = lapos has

Főleg úgy nem, hogy csak egyféle hasazós gyakorlatot csináltok. Nem véletlenül van rá több gyakorlat, hiszen az oldal- és mélyhasizmokat is jól meg kell dolgoztatnotok. Ne intézzétek el pár felüléssel, ez a terület is odaadóbb figyelmet igényel!

8. Nem terhelitek le magatokat

Ha túl könnyű kitolni a súlyt, akkor valamit nem jól csináltok. Valószínűleg hozzászoktatok már, vagy túl nagy szünetet tartotok. Időnként válasszatok pluszsúlyt, nehezítsetek a feladatsoron, növeljétek az ismétlésszámot. Így lesz csak igazán hatékony!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.