Egyéb kategória

Habfürdőkisokos: avagy ezeket a hibákat ne kövessétek el!

A forró fürdő receptje: egy kis víz, hab és kész is a csodás relaxáló habfürdő – vagy talán mégsem? Van egy rossz hírünk: ezt is el lehet rontani és több dologra kell figyelnetek, mint hinnétek, de megéri, mert utána garantáltan fel fogtok frissülni.

vous - 2016.08.29.
Habfürdőkisokos: avagy ezeket a hibákat ne kövessétek el!

Bizony, jól olvassátok, kiderült, hogy a habfürdőzést is el lehet rontani. Az Allwomenstalk szerzője szerint pedig nagyobb a hibázás kockázata, mint gondolnátok. Bevalljuk, mi sem hittük, hogy léteznek „fürdési bakik”, ám mivel értesültünk róluk, a biztonság kedvéért elhoztuk őket nektek is!

Nem öblítitek le magatokat előtte

Nagyon fontos, hogy ne a fürdőzéssel kezdjetek, hanem egy gyors zuhany előzze meg a kádba ülést. Ilyenkor a bacik legtöbbjétől megszabadultok és nem a fürdővízben fognak úszkálni veletek együtt.

Forrás:
istock.com

Nem törlitek át a kádat előtte

Fontos, hogy a kádat töröljétek át egy szivacs segítségével, mielőtt beleülnétek, így biztos, hogy megszabadultok az előző fürdés „maradékaitól” és tiszta lesz a kádatok.

Túl meleg a víz

Egy problémákkal teli, stresszes nap után semmi sem esik jobban, mint egy kád meleg vízben fürdőzve kikapcsolódni. De fontos, hogy ne legyen túl meleg a hőmérséklet, mert könnyen kiszáríthatja a bőrötöket.

Forrás:
pexels

Nem megfelelő habfürdő 

Ne dőljetek be a jó illatoknak, hanem inkább válasszatok természetes készítményeket vagy fürdőgolyókat. Adi már írt is nektek arról, hogyan készítsetek pofonegyszerűen hidratáló fürdőbombát. Ha pedig előtte lezuhanyoztok alaposan, akkor elég illóolajokat csepegtetnetek a vízbe és élvezni például a levendula nyugtató illatát.

Testápoló

A legjobb dolog, ami a bőrötökkel történhet, hogy rögtön törölközés után betestápolózzátok magatok. A még néhol kicsit nedves bőrötökön lévő vizet a testápoló fogjul ejti és elraktározza a bőrötökben, ami fiatalosabb, simább és feszesebb bőrt eredményez.

Forrás:
pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.