Egyéb kategória

Habfürdőkisokos: avagy ezeket a hibákat ne kövessétek el!

A forró fürdő receptje: egy kis víz, hab és kész is a csodás relaxáló habfürdő – vagy talán mégsem? Van egy rossz hírünk: ezt is el lehet rontani és több dologra kell figyelnetek, mint hinnétek, de megéri, mert utána garantáltan fel fogtok frissülni.

vous - 2016.08.29.
Habfürdőkisokos: avagy ezeket a hibákat ne kövessétek el!

Bizony, jól olvassátok, kiderült, hogy a habfürdőzést is el lehet rontani. Az Allwomenstalk szerzője szerint pedig nagyobb a hibázás kockázata, mint gondolnátok. Bevalljuk, mi sem hittük, hogy léteznek „fürdési bakik”, ám mivel értesültünk róluk, a biztonság kedvéért elhoztuk őket nektek is!

Nem öblítitek le magatokat előtte

Nagyon fontos, hogy ne a fürdőzéssel kezdjetek, hanem egy gyors zuhany előzze meg a kádba ülést. Ilyenkor a bacik legtöbbjétől megszabadultok és nem a fürdővízben fognak úszkálni veletek együtt.

Forrás:
istock.com

Nem törlitek át a kádat előtte

Fontos, hogy a kádat töröljétek át egy szivacs segítségével, mielőtt beleülnétek, így biztos, hogy megszabadultok az előző fürdés „maradékaitól” és tiszta lesz a kádatok.

Túl meleg a víz

Egy problémákkal teli, stresszes nap után semmi sem esik jobban, mint egy kád meleg vízben fürdőzve kikapcsolódni. De fontos, hogy ne legyen túl meleg a hőmérséklet, mert könnyen kiszáríthatja a bőrötöket.

Forrás:
pexels

Nem megfelelő habfürdő 

Ne dőljetek be a jó illatoknak, hanem inkább válasszatok természetes készítményeket vagy fürdőgolyókat. Adi már írt is nektek arról, hogyan készítsetek pofonegyszerűen hidratáló fürdőbombát. Ha pedig előtte lezuhanyoztok alaposan, akkor elég illóolajokat csepegtetnetek a vízbe és élvezni például a levendula nyugtató illatát.

Testápoló

A legjobb dolog, ami a bőrötökkel történhet, hogy rögtön törölközés után betestápolózzátok magatok. A még néhol kicsit nedves bőrötökön lévő vizet a testápoló fogjul ejti és elraktározza a bőrötökben, ami fiatalosabb, simább és feszesebb bőrt eredményez.

Forrás:
pexels
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon