Egyéb kategória

Megvan, mit jelentenek valójában a szexuális álmok

Reggelente nem mind emlékszünk az álmainkra, de amikor mégis, ezek az emlékek kifejezetten zavarba ejtőek és felkavaróak tudnak lenni. A szexuális álmok miatt gyakran gondolkozunk azon: vajon mi lelt minket, ami ilyen álmokat eredményez? Miután túljutottunk azon, hogy ilyesmit álmodni teljesen normális, érdemes tudni, mitől jönnek ezek a túlfűtött álmok valójában.   

vous - 2016.08.17.
Megvan, mit jelentenek valójában a szexuális álmok

Szóval, először is fontos leszögezni: nem létezik olyan ember, akinek ne lennének szexuális álmai, és igen, akkor is előfordulnak, amikor boldog és tartós párkapcsolatban élünk. Sokszor azonban éppen az a legmegdöbbentőbb az ilyen álmokban, hogy kikkel és miket művelünk álmunkban – ezek legtöbbször ugyanis olyan emberek, akikhez ébren és tudatosan egyáltalán nem vonzódunk, sőt, eszünkbe sem jutna rájuk ÚGY gondolni. Ezért kifejezetten gyakori, hogy miután reggelente az ágyban fetrengve ráébredünk, hogy mit álmodtunk, és kivel, körülbelül így érezzük magunkat:

Forrás:
iStock

A Popsugar szerint azonban felesleges ezek miatt fülig pirulnunk, ugyanis ezeknek az álmoknak sokszor valójában nagyon kevés köze van a szexuális vágyhoz. Sokkal inkább jelentik azt, hogy az életük valamilyen területén nyújtott teljesítményük miatt felnézünk ezekre az emberekre, vagy éppen példaképként tekintünk rájuk, viszont nem állunk hozzájuk annyira közel, mint szeretnénk. 

Akkor se ijedjetek meg, ha álmotokban rendszeresen az exetekkel szexeltek, ugyanis a Psychology Today szerint ez csak azt jelenti, hogy az agyatok egyszerűen még nem állt át az új partnerre, az új szexuális élmények ugyanis sokszor beindítják a nosztaligavonatot az agyban, így mikor álmodunk, az új élmények helyett sokszor a régi, nem várt emlékek térnek vissza.

Szóval ne csináljatok nagy ügyet abból, ha reggelente leizzadva ébredtek – és nem a rémálmok miatt. Inkább fogadjátok el, hogy ez egy természetes jelenség, ami sem a szexuális életetekről, sem a kapcsolatotokról nem árulkodik.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.