Egyéb kategória

Az olimpikonok teste tökéletes – csak nem úgy, ahogy gondolnátok

Az olimpiát nézve valahol mindannyiunkat ámulatba ejtenek az izmos sportolók. Őket nézve arról ábrándozunk, hogy nekünk is bárcsak olyan tökéletes testünk lenne, mint... vagy mégsem?

vous - 2016.08.10.
Az olimpikonok teste tökéletes – csak nem úgy, ahogy gondolnátok

Azt hinnétek, hogy egy olimpiai sportoló teste tökéletes, igaz? Arányos, izmos, pont, mint a magazinokban. Hát, közel sem! Bár az olimpikonok teste valóban tökéletes, nem úgy, ahogy a szó reklámozott formájában szoktátok használni, hanem tökéletesek funkcionális szempontból. Kinek úgy, ahogy arra a sportágában szüksége van. Összegyűjtöttem nektek pár példát, hogy lássátok: a karcsú comb és kockás has nem minden, az olimpikonok teste is olyan sokszínű és változatos, ahogy a többi emberé.

Egy dolog viszont azonos bennük: kijuttatta őket az olimpiára.

Simone Biles és az amerikai tornászlányok

Láttátok már az amerikai tornászlányokat? És hogy milyen testük van? Élen a csupán 19 éves Simone Bilesszal: a 1,45 méteres magasságához 47 kiló társul, de azok az izmos combok…! És mindez mozgás közben csupa erő, robbanékonyság!

Objektum doboz

Papp Krisztina maratonista

Papp Krisztina igazi hosszútávfutó alkat: 173 cm magas, de csak 52 kg! Athénban és Pekingben 5000 m-en futott, majd váltott 10 000 m-re, most, Rióban pedig már a maratonon szurkolhatunk neki.

Forrás:
Facebook/Papp Krisztina
futás

Lépjetek szintet a futásban! – Hogyan lesz a 6-ból 10, majd 21 kilométer?

Aki egyszer rákapott a futás ízére, az szeretné 5-6 kilométer után emelni a tétet és hosszabb távokon is teljesíteni. Az első lépés, hogy elsajátítsátok a helyes technikát, minden más csak ezután jön. Hogyan? Kropkó Péter 51-szeres IRONMAN segít nektek ebben.

Korábbi cikkünkért kattintsatok ide!

Hosszú Katinka úszófenomén

Világcsúccsal arany az első napon? Aztán újabb arany 100 méter hátúszásban? Hát persze hogy Katka úszta, ilyen testtel nem is csoda, hogy hosszú másodperceket vert a mezőny több tagjára, vagy képes volt hatodik helyről felúszni az élre.

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Pars Krisztián kalapácsvető

A 188 cm magas és 118 kg-os sportoló 2012-ben Londonból aranyat hozott haza kalapácsvetésből. Krisztián teste 100% erő, mellette C. Ronaldo csak egy éheztetett gyermeknek tűnik.

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Pita Taufatofua tongai taekwondós

Az olimpiai nyitóünnepségen olajozott testtel, fűszoknyában lépkedő tongai Pita garantálta a taekwondoszámok nézettségét. Milyen kár, hogy ehhez a sporthoz a ringben tetőtől talpig fel kell öltözni!

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Gádorfalvi Áron szörfös

A 38 éves windszörfös Áron 1996 óta jelen van mindegyik olimpián: végigjárta Atlantát, Athént, Sydney-t, Pekinget, Londont, és most Rióban is versenyezni fog. Vitorláskörökben terjed róla az a történet, hogy egyszer úgy szörfözött körbe a Kékszalagon, a balatoni tókerülőn, hogy reggel Badacsonyból elbiciklizett Balatonfüredre, ott szörfre pattant, megkerülte a tavat (az cirka 150 km), majd hazabiciklizett. Aztán este még visszajött Füredre bulizni. Hát milyen fizikum kell ehhez?!

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Adámi Zsanett paralimpikon úszó

Zsanettnak szeptemberben kezdődik az olimpia, habár az úszásszámok már most mennek. Csakhogy ő lábak nélkül fog versenyezni a paralimpián. Mellesleg világcsúcstartó 150 m vegyesen. Elképesztő teljesítménye egészen új megvilágításba helyezi a „ha az élet citrommal kínál, csinálj belőle limonádét” mondást.

lévay petra

„A saját sorsomról megvan a magam véleménye” – interjú Lévay Petra parasportolóval

Boronkay Péter, Sors Tamás, Illés Fanni, Adámi Zsanett, Lévay Petra. Ismerősek ezek a nevek nektek? Nos, ha nem, akkor ideje, hogy tudjatok róluk, és a többi parasportolóról is. Az olimpia és a sport nemcsak Gyurta Danié, Cseh Lacié, és az ováció nemcsak Hosszú Katinkának jár, hanem nekik is.

Szerzőnk, Andi interjúját ide kattintva olvashatjátok el.

John Whitaker brit díjugrató, 61 éves; Mary Hanna ausztrál díjlovas, 61 éves

Bár a legtöbb sporttal ellentétben a lovaglásban megfordul több 40 feletti sportoló is, ám John Whitaker brit díjugrató és Mary Hanna ausztrál díjlovas még ebben a mezőnyben is kiemelkedik: mindketten 61 évesek. John már kint volt az 1984-es Los Angeles-i olimpián is (én még akkor nem is éltem), Mary pedig részt vett a játékokon 1996-ban, 2000-ben, 2004-ben és 2012-ben is. Méghogy a 20 éveseké a világ az olimpia!

Forrás:
AFP Europress Fotóügynökség

Ha ez még mindig nem győzött meg titeket, hogy a tökéletes test utáni vágyakozásotokat új köntösbe bújtassátok, és az esztétikum helyett az egészséget és a funkcionalitást helyezzétek központba, akkor olvassátok el, miért hálásak testüknek az olimpikonok.

Ideje belevágni a mozgásba, nem igaz?

21 nap logó fehér

Vágjatok bele az életmódváltásba!

Augusztus 22-én indul a 21 NAP – Pont neked életmódváltó programunk komplex edzésprogrammal, étrenddel, receptekkel, videókkal, cikkekkel és tippekkel. Fizesd elő a programot 21 000 forint helyett kedvezményesen 4990 forintért.

App Store – http://apple.co/2aoK3To

Google Play Áruház – http://bit.ly/2aJhAqS

INDULÁS a teljes tartalommal: 2016. augusztus 22.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.