Egyéb kategória

Ne dobjátok ki a citrom héját – készítsetek belőle illatos gyertyát!

Sokszor használunk süteményekhez, italokhoz, vagy akár salátákhoz frissen facsart citromlevet – de általában, ha kifacsartuk a levét, egyből dobjuk a kukába a héját. Mostantól ezt majd kétszer is meggondoljátok!

vous - 2016.07.24.
Ne dobjátok ki a citrom héját – készítsetek belőle illatos gyertyát!

Ha szeretitek a citromot és az illatos gyertyákat, akkor ezt az ötletet nektek találták ki. Citromból ugyanis könnyedén készíthettek természetes összetevőkből álló, illatos gyertyákat, amik biztos, hogy nem tartalmaznak majd veszélyes aromákat, mint a boltban vásároltak, ahogy azt korábban megírtam már nektek.

Amire szükségetek lesz:

  • citrom
  • méhviasz
  • citrom illóolaj
  • kanóc
  • kés, kanál
  • 2 kis fazék

Vágjátok félbe a citromokat és szedjétek ki kanál segítségével a gyümölcshúst. Forró víz fölött olvasszatok fel méhviaszt. Adjatok hozzá citrom illóolajat és keverjétek össze alaposan. A kanócokat rögzítsétek a citromok héjához egy csepp méhviasszal, majd szép lassan töltsétek fel a keverékkel.

Mivel a citromnak van egy természetes rovarriasztó hatása, ezért az esti kerti partikat és a lakásotokat is megszabadítja a nem kívánatos betolakodóktól. Emellett pedig biztosak lehettek benne, hogy nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, így kisbabák, gyerekek és házi kedvencek mellett is nyugodtan használhatjátok!

Forrás:
pixabay.com
Címkék: #citrom #diy #gyertya
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
Otthon
Hasznos kiegészítők a porszívódhoz
vous - 2023.05.22.
Vettél egy porszívót és szeretnéd a maximumot kihozni belőle? Ezesetben lehet, hogy szükséges lesz pár kiegészítőre, amit a csomagolás nem tartalmazott. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos porszívó tartozékot, amelyek segítenek a hatékony és alapos takarításban: