Egyéb kategória

Ne dobjátok ki a citrom héját – készítsetek belőle illatos gyertyát!

Sokszor használunk süteményekhez, italokhoz, vagy akár salátákhoz frissen facsart citromlevet – de általában, ha kifacsartuk a levét, egyből dobjuk a kukába a héját. Mostantól ezt majd kétszer is meggondoljátok!

vous - 2016.07.24.
Ne dobjátok ki a citrom héját – készítsetek belőle illatos gyertyát!

Ha szeretitek a citromot és az illatos gyertyákat, akkor ezt az ötletet nektek találták ki. Citromból ugyanis könnyedén készíthettek természetes összetevőkből álló, illatos gyertyákat, amik biztos, hogy nem tartalmaznak majd veszélyes aromákat, mint a boltban vásároltak, ahogy azt korábban megírtam már nektek.

Amire szükségetek lesz:

  • citrom
  • méhviasz
  • citrom illóolaj
  • kanóc
  • kés, kanál
  • 2 kis fazék

Vágjátok félbe a citromokat és szedjétek ki kanál segítségével a gyümölcshúst. Forró víz fölött olvasszatok fel méhviaszt. Adjatok hozzá citrom illóolajat és keverjétek össze alaposan. A kanócokat rögzítsétek a citromok héjához egy csepp méhviasszal, majd szép lassan töltsétek fel a keverékkel.

Mivel a citromnak van egy természetes rovarriasztó hatása, ezért az esti kerti partikat és a lakásotokat is megszabadítja a nem kívánatos betolakodóktól. Emellett pedig biztosak lehettek benne, hogy nem tartalmaz semmilyen káros anyagot, így kisbabák, gyerekek és házi kedvencek mellett is nyugodtan használhatjátok!

Forrás:
pixabay.com
Címkék: #citrom #diy #gyertya
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!