Egyéb kategória

Meglepő előnyei lehetnek az ujjszopásnak és a körömrágásnak!

Ti is azok közé tartoztok, akik rendszeresen megígérik valakinek, hogy leszoknak a körömrágásról, de sosem sikerül? Vagy alsó tagozatban folyamatosan azért cukkoltak benneteket, mert még mindig szoptátok az ujjatokat? Ha igen, jó hírem van, ugyanis kiderült, hogy a körömrágásnak és az ujjszopásnak meglepő előnyei lehetnek!  

vous - 2016.07.18.
Meglepő előnyei lehetnek az ujjszopásnak és a körömrágásnak!

Az ujjszopás és a rendszeres körömrágás mindig is azok közé a szokások közé tartozott, amikről semmi kedvezőt nem tudunk elmondani. Most azonban fordult a kocka, ugyanis kiderült, hogy számos előnye van ezeknek az idegesítő viselkedési formáknak!

Pediatrics nevű lapban jelent meg az a tanulmány, ami azt állítja, hogy azok a gyerekek, akik gyakran szopják az ujjukat, vagy rágják a körmüket, kevésbé lesznak hajlamosak az allergiára! 

Objektum doboz

Hogy mi az összefüggés? A tudósok úgy gondolják, hogy higéniai okai vannak, ugyanis aki gyakrabban nyalja meg az ujjait, annak több bacilus kerül a szervezetébe, ez pedig erősebbé teszi az immunrendszerét! 

A kísérletben mintegy 1037 új-Zélandi gyermek vett részt, akiknek megfigyelték a viselkedését, méghozzá évtizedeken keresztül: a kísérlet legidősebb tagja most 38 éves. Körülbelül a gyermekek egyharmada szopta állandóan az ujját, vagy rágta a körmét, az ő esetükben azt figyelték meg, hogy szinte alig lettek allergiásak valamire. Ráadásul azok a gyerekek, akik mindkettőt rendszeresen művelték, még kevésbé lettek hajlamosak az allergiákra – írja a Mind Body Green.    

Objektum doboz

Ettől függetlenül persze nem azt javasoljuk, hogy mindenki azonnal szokjon vissza a körömrágásra, csak szeretnénk jelezni, hogy létezik előnyös oldala is

– nyilatkozta Malcolm Sears, a McMaster Egyetem professzora egy sajtótájékoztatón. Természetesen ha idősebb gyerekek még mindig szopják az ujjukat, az okozhat gondot, ugyanis mind a kiejtésüket, mind a fogsorukat befolyásolhatja, ráadásul még fertőzést is okozhat.

Ajánlott cikkek