Mikes Márk receptjeit már jól ismerhetjük, hiszen gyakran látja el a Cookta olvasóit különlegesebbnél különlegesebb receptekkel. Most a csokis receptverseny kapcsán beszélgettünk vele, aki többek között a zsűrizésében is részt vett.
Mikes Márk elsősorban nem szakács, hanem sommelier, a főzés nála sokáig csak hobbiként volt jelen – egészen a közelmúltig, hiszen mióta rendszeresen ír és videózik a Cooktának, már-már hivatásként tekint rá. Videóit egyedül készíti, a felvételtől kezdve a feltöltésig, egyedül a vágást végzi profi szakember. Mivel maximalista, szeret mindent a saját irányítása alá vonni. Szinte minden szabadidejét a videózás teszi ki, a mennyiség azonban nem ment a minőség rovására:
„Ha este tudom, hogy főzni fogok, már reggeltől kezdve inspirálódok, ezt pedig a legkülönfélébb dolgok jelenthetik. Például a virágokról egy légies desszert jut eszembe, amit meg lehetne szórni szirmokkal. Egyébként a kedvenc alapanyagaim közé szintén a könnyed ételek tartoznak, amiket lehet formálni, alakítgatni, mint például a hal vagy az említett sütemények – talán mivel magam is egyfajta finom lélek vagyok. Számomra az igazán jó étel az, ami meghökkentő párosításokból áll.”
A cikk itt még nem ért véget! Ha kíváncsiak vagytok, kattintsatok a Cookta oldalára!