A mexikói konyhában az a zseniális, hogy izgalmasan fűszeres, nagyon változatos, mégis egyszerűen elkészíthető fogásairól híres. A különféle tortillákba töltött fogásaik közül most egy csirkés fajitast ajánlunk, ami fél óra alatt elkészül, gyakorlatilag elronthatatlan és remek gyors ebéd vagy vacsora, de akár partiétel is lehet.
Mexikói gyökerekkel bír, de valójában igazi tex-mex étel a fajita vagy fajitas, vagyis a mexikói bevándorlók elamerikaiasított fogása. Puha tortillával tálalják a serpenyőben sült fűszeres húst – ami lehet csirke, pulyka, marha vagy sertés is –, hagymát és sok színes paprikát vagy más zöldséget. Kerülhet bele bab, kukorica, cukkini is, de az alapváltozat színes, húsos paprikákkal készül, amitől kellemesen szaftos és ízes lesz.
Készíthetünk hozzá guacamolét, vagyis avokádókrémet, különféle fűszeres salsát, de tejföllel és reszelt sajttal is kínálhatjuk. Önmagában is tökéletesen laktató, fűszeres, finom, de nem nehéz fogás, ami egy nagy adag salátával kiegészítve a legfinomabb.
A cikk itt még nem ért véget! A csirkefajitas receptjét keressétek a Cookta oldalán!