Egyéb kategória

Szakértő válaszolt: a nőknek vagy a férfiaknak fáj többet a hasa?

„A nőknek többet fáj a hasuk, mint a férfiaknak” – ezt tuti mindenki hallja egyszer az életében. De biztos az, hogy pontosan így van? 

vous - 2016.06.25.
Szakértő válaszolt: a nőknek vagy a férfiaknak fáj többet a hasa?

A fenti kérdésre egyértelmű lehetne a válasz, de mégis sokakat elgondolkodtat a dolog. Attól, hogy a nőknek havivérzésük van, még egyáltalán nem biztos, hogy többet fáj a gyomruk és a hasuk többi része. Vagy mégis? A Hello Giggles is erre kereste a választ, ezért egy szakértőt kérdezett a témában. Dr. S. Radi Shamsival beszéltek, a Los Angeles-i Gasztroenterológia Klinika doktorával.

A szakértő elmondta, hogy az ő személyes tapasztalata is az, hogy több nő szenved hasfájástól, mint férfi. Azt, hogy miért van ez így, a biológia magyarázza: a férfiak és a nők különbözőképpen kapják a jeleket az agyukba, ezért hajlamosabbak a nők a gyomorfájásra. Egy másik adat szerint nem egyezik az emésztése sem a két nemnek, a nőknél ugyanis ez lassabban történik. Azt is hozzátette, hogy a lányok sokkal hajlamosabbak arra, hogy gyógyszereket szedjenek be.

Objektum doboz

Arról is beszélt, hogy a diéták nagy szerepet játszanak abban, hogy fájdalomra panaszkodjanak a nők. Személyes tapasztalata, hogy a nők nem visznek be elég rostot a szervezetükbe, ami például előidézheti a székrekedést.

A doktor a következőt javasolja: ahhoz, hogy távol tartsátok magatokat a gyomorproblémáktól, óvakodnotok kell a különböző ismeretlen fogyókúrás hóbortoktól. Olyan diétát kell tartanotok, amiben mérsékelt a rosttartalom, valamint kevésbé zsíros ételeket kell előnyben részesítenetek.

Ha pedig egészségesen szeretnétek táplálkozni, ezt a négy kérdést tegyétek fel magatokban!

Ajánlott cikkek