Egyéb kategória

A hideg víz még a fogyásban is segít – barátkozzatok meg vele gyorsan!

Ti is szeretitek a napotokat egy jó forró zuhannyal kezdeni, hogy igazán felébredjetek és készen álljatok a legnehezebb kihívásra is? Ha a meleg víz nálatok is a reggeli rutin része, elszomorító hírrel kell szolgálnom nektek: kutatások igazolták, hogy a hideg víz sokkal egészségesebb a melegnél!
vous - 2016.05.19.
A hideg víz még a fogyásban is segít – barátkozzatok meg vele gyorsan!

Persze a hideg zuhany már egyáltalán nem hangzik annyira csábítóan, mint a meleg, nem is véletlen, hogy a sokkoló élmények hasonlataként használjuk ezt a kifejezést. Azonban ha ti is megismerkedtek a hideg víz meglepő pozitív hatásaival, lehet, hogy végül átértékelitek magatokban a dolgot – és még a reggeli rutinotokon is változtattok picit.

Segít leküzdeni a depressziót

Ha depresszióban szenvedtek, mindenképpen jót tesztek magatokkal, ha felkerestek egy orvost és megbeszéltek valamiféle terápiát. Ám addig a hideg vízhez is folyamodhattok, ugyanis érdekes módon kutatások igazolták, hogy pozitív hatással van a hangulatingadozásunkra – írja a Little Things. A Medicaldaily.com szerint azért van így, mert a hideg víz intenzív hatással van a bőr receptoraira, és beindítja az antidepresszív hatás kialakulását.

Csökkenti az izomlázat

Az egyik legjobb módja a kellemetlen izomláz leküzdésének, ha jéghideg víz alá tartjuk az érintett területeket. Persze ez sem kellemesebb az izomfájdalomnál, de az orvostudomány jelenlegi álláspontja szerint hatásosabb fegyver, mint ha pihenéssel próbálnánk enyhíteni az izomlázon.

Forrás:
Pixabay

Ragyogóbbá teszik a hajunkat

Hát, ezt nem gondoltuk volna, de pont a hideg víz a legjobb fegyver az igazán fényes és csillogó hajhoz! A hideg víz ugyanis megtisztítja a fejbőrt és sima, csillogó hajat hagy maga után. Éppen ezért az is javasolt, hogy hideg levegővel szárítsátok a hajatokat hajmosás után!

Megerősíti az immunrendszereteket

Amikor megfáztok vagy kitör rajtatok az influenza, egy jó forró zuhany nagyon csábítónak tűnhet. Sok kutatás jelenti azonban, hogy a hideg víz sokkal jobb hatással lehet az immunrendszeretekre! Ha hajlandóak vagytok betegen bevállalni a hideg zuhanyt, a testetek meg fogja hálálni!

Egészségesebbé varázsolja az arcbőrt

Mielőtt készítenétek az arcotokra egy egészséges pakolást, kipróbálhatjátok magatokon a hideg víz jótékony hatását is. A meleg víz ugyanis kiszárítja, a hideg víz azonban összehúzza a pórusaitokat, ami megakadályozza az eltömődésüket.

Forrás:
Pixabay

Serkenti a vérkeringést

Ha gyakran szédültök vagy hajlamosak vagytok az ájulásra, a hideg zuhany nálatok nemcsak opcionális, hanem kötelező. A hideg víz egyik hatása ugyanis, hogy a szervezetünk élénkebben pumpálja a vért az erekbe.

Segít a pluszkilók leadásában

Lehet, hogy furcsán hangzik, de nagyon sok kutatás igazolta, hogy a hideg víz segít csökkenteni a testsúlyunkat. Ha veszünk egy hideg zuhanyt, az kalóriákat éget el. Ha hideg vizet iszunk, az is hasonló hatással van a szervezetünkre – írja a BT.com.

Ajánlott cikkek