Egyéb kategória

Lilu története – Fájdalmas elválás az ócskavassá vált kocsitól

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nem az a lány vagyok, aki a menő, szép autókért van oda. Persze, megnézem a szép felnit is, de eddig úgy érzem, a régi, ócska, utolsókat rúgó kocsik az eseteim. Most pedig elhoztam nektek az én Lilum történetét.
vous - 2016.05.14.
Lilu története – Fájdalmas elválás az ócskavassá vált kocsitól

Gyerekkoromban egy 120-as mustársárga Skodában nőttem fel, ami 25 évig bírta, a végén felfalta a rozsda az utolsó porcikájáig. Utána, persze, jobb kocsik jöttek, és nyilván megvolt a kényelmi oldala, de azért még mindig a rozsdavasba szerelmesedik bele a szívem.

Mikor a pasimmal eldöntöttük, hogy kell egy kocsi, először csak az volt a szempont, hogy olcsó legyen, és csak városon belülre legyen jó, nem akartunk egy 700 lóerős állatot, elvégre nem illegális gyorsulásra akartunk járni. Amikor először megláttam a lila Daewoo Ticót, önkéntelenül kiszaladt a számon, hogy ez tök olyan, mint egy Lilu.

A kicsi kocsi addig jó, míg gurul!

És Liluval igazán jó volt gurulni ide-oda, mert amilyen pici, éppen befér a legkisebb lyukba is egy hétvégi teli parkolóban. Persze, nem hiányozhatott elölről a csípőjét riszáló hulalababa sem. Volt baja Lilunak, elég sok, de bíztunk benne, hogy még sokat kibír.

Az első lerobbanás

Így is volt, még messzebbre is eljutottunk vele, jó kocsi volt, takarítani sem volt nehéz, aztán lerobbant. Pont az AMTS-re készültünk, és akkor, útközben füstölni kezdett, és be kellett vontatni szervizbe. Szomorú pillanat volt. Tényleg. Megéreztük, hogy lejár Lilu ideje.

Forrás:
pexels

Állandó készenlét

A szervizben ugyan feltámasztották, de onnantól kezdve már folyton készenlétben kellett lenni, mert sosem tudtuk, hogy mikor lesz baja. Szomorú volt ez, nemcsak azért, mert tudtuk, kocsit kell váltani, ráadásul most már normálisabbra, hanem mert ebben az autóban rengeteg emlék van. Sok mosoly, zene, kilométerek.

Az új nem lesz a régi 🙁

Ez már biztos. De addig is kiélvezek vele minden pillanatot, és lelkileg felkészülök arra, hogy a pasim többször fog mérgelődni, mert nem találunk parkolóhelyet, és felemlegetjük majd, hogy Lilu milyen képtelen helyekre is befért.

Ajánlott cikkek