Egyéb kategória

Ti tudjátok, mit jelent ez az öt ritka KRESZ-tábla?

Gyalogosként azt mondjuk, az autósok nem ismerik a KRESZ-t, autósként a gyalogosok hiányosságait sérelmezzük. Pedig valójában a közlekedési eszköztől függetlenül minden embernek van hiányossága. A KRESZ egyes részeit megtanuljuk az elméleti oktatás alatt, majd a vizsga után el is felejtjük, gondolok itt például a közúti jelzőtáblákra is, amiket bizony ha nem látunk elég gyakran, aligha tudjuk a jelentésüket.
vous - 2016.05.25.
Ti tudjátok, mit jelent ez az öt ritka KRESZ-tábla?

Gyakran mondják, hogy a vezetés olyan, mint a biciklizés: képtelenség elfelejteni és amint visszaülünk a volán mögé, megy, mint a karikacsapás. A KRESZ-ismeretekre azonban nem feltétlen igaz ez a felvetés. Van bőven olyan információ, amit az elméleti oktatás alatt magunkba szívtunk, majd később el is felejtettünk. Hogyan is emlékezhetnénk például az összes jelzőtábla jelentésére? Pláne ha némelyiket szinte csak könyvben láttuk, gyakorlatban még soha.

Mit szólnátok, ha felfrissítenétek a tudásotokat? Összegyűjtöttük azt az 5 közlekedési jelzőtáblát, amit nem mindennap látni az utakon. Tudjátok, mit jelentenek? Teszteljétek!

A nagy VOUS-KRESZ-teszt

A VOUS és a ŠKODA közös KRESZ-tesztjében megnézhetitek, mennyire vagytok képben a szabályokat illetően, és ha ez nem lenne elég, nyerhettek is! Töltsétek ki a 30 kérdésből álló tesztet, regisztráljatok az e-mail-címetekkel, és vigyétek haza a nyereményeket! Készen álltok? Induljon a teszt!

Ajánlott cikkek