Egyéb kategória

„Egyikünk mama, a másik anya” – így neveli gyermekeit egy leszbikus pár

Nem újdonság manapság, ha két nő egymásba szeret, és együtt él. Az már nagyobb fejtörést okoz az embereknek, ha gyerek is képbe kerül. Hogyan történik az ilyesmi? Ki az apa? Ki az anya?
vous - 2016.05.14.
„Egyikünk mama, a másik anya” – így neveli gyermekeit egy leszbikus pár

Brandy és Susan, akik 3 gyereket nevelnek, pont azért vállalták nyilvánosan, hogy válaszoljanak az emberek kérdéseire, mert úgy érzik, túl sok a megválaszolatlan kérdés az emberekben az egynemű szülőkkel kapcsolatban. „Volt, hogy az emberek meglepődtek, mikor találkoztak velünk, hogy mennyire normálisak vagyunk. De mit vártak? Mi egyszerűen csak két anya vagyunk, akik a gyerekeikért élnek” – mondta Brandy, aki párjával az Upworthynek sorra válaszolt minden kérdésre, ami az emberekben felmerülhet.

Ti két anya vagytok. Hogy hív titeket a gyerek?

Nos, egyszerű. Noha az elején rástresszeltek, végül rájöttek, hogy a gyerekek tudják kezelni ezt a helyzetet, mint ahogyan a más pároknál is kialakul valamilyen szülői viszony, ami független a nemtől, hiszen nem feltétlen egy apa a szigorúbb. Náluk Brandyt mamának, Susant anyának hívják.

Forrás:
pexels

Hogyan választottatok donort?

Nincs olyan nagy különbség az ő esetük között meg azok között, akik heteroszexuális párok, ám mégis ilyen módszerhez kell folyamodniuk. „Nem volt kellemes élmény, de tudtuk, hogy családot szeretnénk, így bevállaltuk.”

Hogyan változott a kapcsolatuk szülőként?

Itt is nagy a hasonlóság, hiszen ők is kialvatlanok voltak, nyűgösek, a szexet szüneteltették egy ideig. Azonban mivel mindhárom gyereket Susan hordta ki, ezért Brandy kicsit több apaszerepet élt át, jobban belelátott az apaság rögös hétköznapjaiba is.

„Nincs versengés köztünk, hogy ki a jobb szülő, ki a jobb anya. Egyszerűen csak hálásak vagyunk, hogy ilyen családunk van” – mondják. Fontosnak tartják, hogy beszéljenek erről a szerepvállalásról, a családvállalásról, mert bátorítani akarják azokat, akik hasonló cipőben járnak.

Mert igaz, hogy néha nehéz, de a nap végén rájuk zuhan a valóság: az igazi boldogság.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
Világ
Majka, Azahriah, Korda György és Balázs Klári – a legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit júliusban az EFOTT fesztivál
vous - 2023.03.27.
A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.