Egyéb kategória

Így ragyoghattok a strandon is anélkül, hogy lefolyna a sminketek

Mindjárt beköszönt a nyári meleg, már csak pár hét és miénk a strand! Érdemes addig felkészülni, hogyan is sminkeljünk a hőségben. Íme néhány tuti kellék, amit jó, ha beszereztek!
vous - 2016.05.11.
Így ragyoghattok a strandon is anélkül, hogy lefolyna a sminketek

Sok helyen olvasni, hogy nyáron hagyjuk a bőrünket lélegezni, ne sminkeljünk, mert a nagy melegben úgyis lefolyik a smink. Van benne igazság, de a kozmetikai ipar nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a nyári sminketeket is praktikusan és szívesen viselhessétek.

Hidratálás, hidratálás, hidratálás

Ahogy mindegyik smink első lépése, most is a bőr hidratálása a legfontosabb. A téli, gazdag textúrájú krémet könnyű, gél állagúra, vizes bázisúra cseréljük, amik összetevőivel frissítik az arcot, valamint akár fényvédelemmel is szolgálnak. Utóbbi, ha nincs az arckrémben, akkor szerezzetek be külön, az arcra kapható fényvédős krémet! A városban rohangálva bizony leéghet az orrunk, a homlokunk, ráadásul az ajkatokat is fényvédős ápolóval érdemes kenni, rettentően fájdalmas, ha megkapja a nap.

Hogyan találjátok meg a tökéletes arckrémet?

A nőknek az arcbőrük és bőrük állapota mindennél fontosabb. Szeretünk makulátlanok lenni, és még inkább szeretjük, ha jól érezhetjük magunkat a bőrünkben. Ehhez elengedhetetlen egy jó arckrém, amiben tényleg megbízunk, amit jó érzés viselni, és a bőrünk is szereti. S hogy ezt hogyan találhatjátok meg? Ide kattintva elolvashatjátok korábbi arckrém-kisokosunkat!

Ásványi púdert mindenkinek!

Az, hogy az alapozó mellett döntünk-e nyáron, függ a bőrtípusunktól, a bőrünk állapotától és természetesen a kedvünktől. Nappalra nagyon szeretem a színezett hidratálót vagy az ásványi púdert, amelyet nagy ecsettel viszek fel az arcomra. Az ásványi púder, ahogy úgymond összeérik a bőrrel – kb 10–15 perc – alapozó jellegű lesz, ami egy kellemes, könnyed viselet. De ne feledjétek, nyáron tényleg jó érzés csupasz bőrrel létezni, és a napbarnította bőr friss, fiatalos hatását érdemes megőrizni!

Ha télen még nem döntöttetek a báziskrém mellett, nyáron muszáj beszereznetek, elengedhetetlen kellék! Nappalra a pórusösszehúzó is jó szolgálatot tesz, ami segít szabályozni a bőr faggyútermelését, és mattítja a bőrt, később fénylik ki. Az esti bulikba mindenképpen jól fog jönni, higgyétek el!

Jöhet a smink többi része!

Én szeretek nyáron is sminkelni, de más módon teszem, mint télen. A bronz, a színek, a könnyű, látványos megoldások híve vagyok, és persze a rikító ajakfestésé. A barna bőrön egy-egy narancs vagy pink szín eszméletlen jól mutat, más karaktert ad.

Forrás:
iStock

Korrektor

A szem alatti karikákat extra vékony korrektorral tüntetem el. Hiába a barna bőr, a szem sem mutat, ha a karikák továbbra is látszódnak. Ezek a nagyon könnyű korrektorok a highlighterek, amik alig adnak plusz réteget a bőrre, fénypigmentjeikkel csak világosítják a szem körüli bőrt. Sőt, ezek a fénypigmentek vissza is verik a fényt, ami még inkább segít a karikák optikai eltüntetésében. Bevallom, én a strandra menet is használom.

Spirál

A szempillákra gyakran használok vízálló spirált, amit fontos, hogy a megfelelő lemosóval szedek le, hogy véletlenül se törjenek le a pillák vagy okozzak kárt bennük. Ha ezt nem szeretitek, akkor vannak igazán tartós, normál spirálok is, érdemes beszerezni egyet. Strandra azonban vétek spirált használni, nekem meggyőződésem, hogy a napsugarak D-vitaminjától extra hosszú pilláink lesznek.

3 dolog, amitől tökéletes lesz egy szempillaspirál

„Az a baj, hogy vehet akármilyen drága szempillaspirált az ember, sosem lesz olyan, mint Palvin Barbinak a reklámban. Szóval én most egy olcsóbbat használok, de ez eddig a legjobb” – szól egy korábbi cikkünk, amiben a VOUS-lányok elárulják, szerintünk melyik a legjobb szempillaspirál.

Szemöldökzselé

Ami még kedvenc termék nálam, az a szemöldökzselé, mégpedig színezett változatban. A hajam színéhez illőt veszek, és lazán áthúzom vele a szálakat. Könnyű vele dolgozni, kis keféje olyan, mint a szempillaspirálé. Kapható vízálló változatban is, ami tényleg kötelező darab nyárra. Az a helyzet, hogy a strandra menet is felrakom, nekem ritkásak a szemöldökömszálaim, és szép keretet ad a szememnek.

Bronzosító

Az orcák nyáron természetesen bronzfényben ragyognak, alig lehet választani a sok bronzosító termék közül. Amire fontos figyelni, az a bronzosító színe: ne legyen túl narancsos, vöröses, és ne legyen semleges barna, mert ez szürkéssé teheti az arcot. Mindenképpen próbáljuk ki az üzletben, mielőtt hazavinnénk, mert másként mutatnak a különböző bőrszíneken. A világos bőrűeknek elég lehet egy alig karamelles árnyalat, a sötétebb barnák próbáljanak ki egy barackos bronzos színt, üdíteni fogja az arcukat. A krémes termékek nem csúsznak el, sőt szebben lehet őket eloszlatni a bőrön, és nem foltosodnak az esetleges verejtékezéstől. Strandra nem ajánlom, hajlamos beleégni a bőrbe, és ugye pont azért süttetjük magunkat a parton, hogy bronzistennők legyünk.

Ajánlott cikkek