Trend

Kerüljétek el a tehenészlány-hatást! – Így használjátok helyesen a pirosítót

A pirosító majdhogynem jobb szolgálatot tesz, mint a szempillaspirál. Lehet igéző a tekintetünk, ha fakó az arcunk, mit sem ér! A pirosító felvitele azonban a legtöbbeteknek gondot okoz, ezért született meg a VOUS pírkisokosa.

vous - 2016.04.25.
Kerüljétek el a tehenészlány-hatást! – Így használjátok helyesen a pirosítót

Minden az ecsetnél kezdődik!

Szép arcpirosítást csak minőségi ecsettel lehet készíteni. A jó ecset pedig a puha szőrnél kezdődik, amely azért fontos, hogy kicsit se sértse fel az arc érzékeny bőrét. Mielőtt megvennétek, érintsétek a szőrt a kézfejetekhez, akár az arcotokhoz, és ha selymes, akkor mehet veletek haza! Fontos szempont az is, hogy a szőr és nyél találkozásánál megfelelően legyen rögzítve. Az ecset lehet tömör, de a szőr álljon is szét, hogy egyenletesen tudjuk vele eloszlatni a pirosítót. Végül fontos, hogy az ecset nyele is kezünkre álljon, ne legyen túl hosszú, kényelmesen tudjuk tárolni, hisz úgyis magunkkal visszük mindennap, nem? Ne aggódjatok, nem kell ám nagyon a pénztárca mélyére nyúlni, vannak kedvező árú pírecsetek a drogériák polcain is!

Forrás:
Molnár Anikó

6 ecset, amire minden nőnek szüksége van

Titeket is megigéz a profi sminkesek táskájában lévő ezernyi ecset? Ilyenkor jön a sóhaj: de jó lenne otthonra is! Igen ám, de először tudni kéne, melyik mire való. Jó hír, hogy elég néhány darab, amivel az otthoni sminkelést tökélyre fejleszthetitek. Kíváncsiak vagytok, melyikek ezek? Ide kattintva megnézhetitek ecsetkisokosunkat.

De milyen a jó pirosító?

Pirosítót valóban nem könnyű találni. Vannak aduász színek, amelyek mindenkinek jól állnak, közben minden bőrszínen másként mutatnak. Fontos, hogy a választott szín harmonizáljon a bőrszínünkkel, a szemünk színét emelje ki, akár megidézheti természetes pirosságunkat is. Általában két irányba mennek a pirosítószínek:

  • rózsaszín, narancs vagy barack árnyalatokba,
  • valamint ezek keverékébe.

Személy szerint jobban kedvelem a kevert színeket, teljesebb lesz tőlük az összhatás.

Amire feltétlen szükségetek lesz:

Forrás:
Molnár Anikó

A rózsaszín arcpír

Ha rózsaszínt választotok, akkor biztosan kerüljétek el az úgynevezett sávos arcpirosítást, amely a halánték felől egy vastag „csíkban” érkezik az orrtő és ajkak irányába.

Így használjátok: A helyes módszer, ha csepp formában rakjátok fel a pírt, vagyis az orcához érintitek az ecsetet, majd a halánték irányába húzzátok egy lágy mozdulattal, de nem viszitek tovább a halántékig, hanem felemelitek az ecsetet nagyjából a szemöldök után. Így úgy fog hatni a pír, mintha egy lágy szellő simogatta volna az arcotokat. Mehet a bátrabb pink is, nem fogtok bohócnak hatni!

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

A barack arcpír

A barackos pírral igyekeztünk megmutatni, milyen, amikor a „tehenészlány-pír” készül. Két színes gombóc kerül az orcákra vagy az almácskákra, és nagyjából úgy hat, mint amikor túl vagyunk egy másfél órás edzésen.

Így használjátok: Először is kissé feljebb érdemes tenni a pírt, az orca felső, illetve az almácska külsőbb részére, és persze nem oly intenzíven. Ez a kis trükk felemeli az arcunkat, és a tekintetünket is ragyogóbbá teszi. Lehet körkörös mozdulatokkal dolgozni, de nem csurig nyomni az ecsetet az arcba. Érdemes fokozatosan haladni, hiszen odarakni mindig könnyebb, mint elvenni onnan. Gyengéd mozdulatokat igényel a művelet, és persze fényt, hogy lássuk, mit csinálunk. Szerintem itt mindenképp érvényesül a kevesebb több elve: a cél nem az, hogy látványosan színezzünk, inkább az, hogy élőbbé, élettel telivé tegyük az arcunkat, ehhez pedig elég 1-2 ecsetvonás is.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia

Úgy gondolom, a pirosítást is érdemes személyre szabni, nem csak ez a két változat alkalmazható. Van, aki ráérez, és rakja, ahova érzi, és van, akinek fix pontok kellenek. Mindkettő rendben van. Személy szerint a tanult szabályokat és a pillanatnyi hangulatot, stílust keverem, nektek is ezt tanácsolom!

Játsszatok el otthon a tükör előtt, mikor tetszetek magatoknak, mikor fejezi ki a pirosítás az igazi üde éneteket.

Forrás:
Hámori Zsófia

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek