Egyéb kategória

Jóbarátok a való életben? Így váljatok ti is jobb baráttá!

A jóbarátnak sok ismérve van, és persze nagy felelősséggel is jár. A néha gonoszságnak titulált őszinte tanácsok bármennyire is hasznosak, tönkretehetik a kapcsolatokat. Hogyan is kell jól csinálni ezt a barátság dolgot?
vous - 2016.04.25.
Jóbarátok a való életben? Így váljatok ti is jobb baráttá!

Ha nem leszünk őszinték azokkal, akik számunkra a legfontosabbak, akkor mégis hogyan lehetnénk jó barátok? Nehéz kérdés, az biztos. Most hoztam néhány tanácsot, ami közelebb hozhat minket a célhoz, amit a barátságunk érdekében tűztünk ki: hogyan váljunk még jobb baráttá?

Vegyük fel a telefont!

A mai állandó online aktivitásnak köszönhetően persze álló nap egymással csevegtek, de gondoljátok végig, mikor hallottátok utoljára egymás hangját? Ugye-ugye. Tudom, a telefonálás már nem divat, de ott van például a FaceTime, ami nagyon is trendi mostanság!

Kérdezzünk valami váratlant!

Teljesen szokásos, hogy egyik témából vágunk a másikba. Egyik pillanatban még a társkeresésről, másikban pedig már a munkavállalásról folyik a diskurzus. Mégis jobb, ha többet érdeklődünk, megkérdezzük, mi történt vele a múlt héten, mit csinál a nővére, milyen vacsoraötlete van, ki tudja, lehet, hogy pont így találjuk meg a következő találkánk legjobb helyszínét, és még közelebb is kerülhettek egymáshoz.

Forrás:
pexels.com

Örüljünk együtt a sikereknek!

A legjobb barátnőtöket eljegyezték azon a héten, amikor te totális káoszba keveredtél. Az időzítés nem a legjobb, de rakjátok félre a problémákat, és örüljetek együtt a barátnőtökkel, elvégre férjhez fog menni! Gondoljatok bele, fordított helyzetben ez hogyan történne. Na ugye, hogy ugyanígy?

Őszinte érzések

Sajnos hiába ragyogja be a nap az életetek nagy részét, mindig ott lesz az árnyékos oldal, ahova azért néha áttévedünk. A „hogy vagy?” kérdésre reflexből válaszoljuk, hogy köszönjük jól, pedig belül legszívesebben visszabújnánk a pizsamánkba, és háromszor néznénk újra a Bridget Jones naplóját. Na, az ilyen alkalmakkor kell igazán őszintének lennünk a legjobb barátainkkal, és akár az együtt depizés is örömteli pillanattá válhat.

Forrás:
pexels.com

Nincs több késés

Mára minden annyira felgyorsult, hogy észre sem vesszük, de már korán reggel tíz perc mínusszal indítjuk a napot, ami a későbbiekben csak torlódik és torlódik, míg végül kénytelenek leszünk lemondani bizonyos programokról. Ha végigpörgetjük az aznapi teendőinket, persze hogy a barátnős traccsparti lesz az, amit későbbre halasztunk pár nappal. Nagy hiba!

Egy igazán jó barátnak fontos a kölcsönös odaadás!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!