Egyéb kategória

Nem hiszitek el, mit ásott ki a kertjéből egy apuka!

Mi lehet a legérdekesebb dolog, amit valaha találtatok a kertetekben elásva? Egy régi kutyajáték vagy egy időkapszula? Bármi is legyen a válasz, biztosan nem olyan őrült, mint amit egy férfi talált elásva a kertjében Wiltshire-ben, Angliában.
vous - 2016.04.19.
Nem hiszitek el, mit ásott ki a kertjéből egy apuka!

Luke Irwin épp az áram bekötésével foglalatoskodott az udvaron a villanyszerelővel, miközben a gyerekek pingpongoztak az istállóban. A történet különlegessége viszont csak most jön: Luke ásás közben egy különleges csempedarabot talált. Felvette a kapcsolatot a helyi régészekkel és kiderült, hogy az a bizonyos csempedarab valószínűleg egy ókori római villa maradványa, tudtuk meg a Hello Giggles cikkéből.

Bizony, ez igaz. Egy nap egy apuka ártatlanul végzi dolgát az udvaron, majd hirtelen a nyakába szakad egy hatalmas történelmi ásatás. Luke a csempe láttán egyből tudta, hogy azonnal le kell állítsa a munkálatokat, mielőtt kárt tesznek egy hatalmas örökségben a múltból.

Hét nappal később kiderült, hogy hihetetlen fényűző romok hevertek Luke és családja háza alatt. Valószínűleg az Angliában élő rómaiak legnemesebb és legbefolyásosabb családjának romjaira leltek. A régészek az egész területen fontos romokat találtak, beleértve a római kutat, érméket, kerámiákat, ékszereket és egy gyermek kőkoporsóját.

Dr David Roberts, egy angliai régész a következőket mondta a történtekről:

Ez egy rendkívül értékes és potenciális telek. A felfedezés egy bonyolult és rendkívül jó állapotban fennmaradt villa, ami érintetlenül állt 1500 évig, ami páratlan az utóbbi években. Remek lehetőséget ad arra, hogy megértsük a Nagy-Britanniában élő rómaiak életvitelét.

Ti mit szólnátok, ha kiderülne, hogy egy 1500 éves villa van a házatok alatt?

Ajánlott cikkek