Egyéb kategória

Egy apa megható vallomása: „Imádom a feleségem szülés utáni testét!”

Sarkalatos pontja a gyerekvállalásnak, hogy vajon az anya teste hogyan változik majd meg szülés után. Hiába minden tipp, elképzelés, ez pont egy olyan dolog, amire nem lehet eléggé felkészülni, és valahol minden nőt érzékenyen érint – kit jobban, kit kevésbé. Éppen ezért olyan fontosak a férjek, a nők támaszai, akik visszaadhatják a feleségek önbizalmát.

vous - 2016.07.11.
Egy apa megható vallomása: „Imádom a feleségem szülés utáni testét!”

Bert Ortler ugyanis megható sorokkal indokolta meg a Popsugar oldalán, hogy miért szereti felesége testét szülés után is.

Hogy mit mondtam a feleségemnek a testéről szülés után, hogy hogyan változott? Semmit

– kezdi sorait a férj és apa, mondván, felesége teste nem egy áru, és bármilyen hihetetlenül is hangzik, a terhesség nem egyszemélyes művelet, ő is részt vett benne, kettejük eredménye a megszületett közös gyerek, és a felesége testén történő változás is. „Amikor vállalod, hogy gyereket szeretnél a feleségeddel, akkor erre is feliratkozol, amellett, hogy elképzeled, hogy ő lesz az első a világon, aki majd a Marsra lép, vagy felfedezi a rák ellenszerét. De igen, ha összejön a gyerek, akkor azzal is számolnod kell, hogy a neurotranszmitterek szintjén megváltozik a szervezet, a személyiség, és ezek kitörölhetetlenül megmaradnak a testen kívül és belül is. Gyakorlatilag tejadagolóvá változik a feleséged, és ha bokszolna, a pehelysúlyból a nehézsúlyú kategóriába is átkerülne, és ez csak egy dolog a sok közül. A feleségem két gyereket szült, ez kétterhességnyi rúgás, hányinger és hányás, sóvárgás különféle kaják után, nem beszélve a szoptatás hatásairól és a hegekről, csíkokról” – írja, majd felteszi a kérdést a végén, hogy oké, változott a felesége teste, és akkor mi van.

Forrás:
pexels

– Ő még mindig az a vörös hajú nő, akibe beleszerettem, és az én testem is változott. Nagyjából 27 évesen még futó, súlyemelő és birkózó voltam, most már csak a kislányomat emelem magasba, és csak akkor futok, ha a háromévesemet üldözöm szörnyként, és csupán a kérdésekkel birkózom meg, ha el kell döntenem, hogy 3 vagy 6 szelet pizzát egyek meg. Az, hogy egy anya testét bírálják, önző és rövidlátó hozzáállás. Én nem tudok semmit a csíkokról, sem a munkahelyi diszkriminációról, ami egy anya jutalma szülés után” – mutat rá egy nyilvánvaló igazságra, amit sok férfi elfelejt. Ezután pedig megható sorokkal zárja a cikket:

„Amikor egy elismert sportoló sikeres pályafutása során hirtelen hasi műtétre szorul, senki sem tesz rá megjegyzést a végén, hiszen annyi mindent elért, és a lényeg, hogy túlélte. Egy anya műtétje annyiban más, hogy ő nemcsak túléli, hanem létrehoz egy csodálatos teremtményt, aki él, egy kisembert, aki a családba tartozik. 

Ezért szeretem a feleségem testét, mert amikor ránézek, a családomat látom benne, akikért érdemes élnem, és ő még annak ellenére is velem alszik minden este, hogy ezeket az áldozatokat meghozta értem.

Na, ha ehhez nem kell papírzsepi, akkor igazán kőszívűek vagytok. Remélem, mellettetek is egy ilyen pasi alszik minden este, mert akkor jól választottatok. Nem kicsit. Nagyon. Itt pedig egy anya szempontjából is elolvashatjátok, hogyan élik meg a testük változását szülés után, egy másik tabutémáról, a vetélésről pedig itt olvashattok őszinte sorokat.

Ajánlott cikkek