Egyéb kategória

Belegondoltatok már, mennyit költötök kávéra? Megmutatjuk, hogyan lehetne a végösszeg kisebb

Fogadjunk, nagyon sokatok esetében az a napi rutin, hogy suli vagy munka előtt berohantok az útba eső kisboltba, majd kávéval jöttök ki onnan. De az is lehet, hogy a hétvégi program része egy barátnős kávézás. Mind tudjuk, a sok kicsi sokra megy, így a mindennapos kávévásárlásokat bizony később sínyli meg a pénztárcátok. De lehettek cselesek!
vous - 2016.04.16.
Belegondoltatok már, mennyit költötök kávéra? Megmutatjuk, hogyan lehetne a végösszeg kisebb

Tudom, reggel csak a rohanás van, nincs idő kávét főzni. Vagy ha valaki főzött is kávét, tuti megitta, vagy elvitte, vagy túl keveset főzött. Itt indul az egész: „nem baj, majd veszek.” Ha nem is a legdrágább, legnevesebb kávét vásároljátok, akkor is érdemes spórolnotok. A mindennapos kávévétel talán már annyira megszokottá vált, hogy belekalkuláltátok a mindennapi költekezésbe, ami hosszú távon nagyon nem jó, és van más megoldás! A Bustle és én most megpróbálunk segíteni nektek abban, hogyan tudtok a napi kávén spórolni. Nyugalom, csajok, senkit nem kérek arra, hogy szokjon le!

1.Főzzétek meg otthon!

A klasszikus tanács. Sejthettétek, hogy ez lesz az első javaslat. Miért lenne mindenképp finomabb a bolti kávé? Lehet, hogy ti is fel tudnátok olyan speckó ízekkel turbózni, mint mondjuk a menő kávéházak. Ha különleges kávéra vágytok, vásároljatok szirupot, amit majd beletesztek. Ha kreatívnak érzitek magatokat, főzzetek feketekávét, majd azt turbózzátok fel tejjel, cukorral, habbal. Ha nem is mindennap főzitek meg otthon, legyen az a megszokás, hogy csak akkor fordultok az eladókhoz, ha már vészesen siettek. Így azért jóval több pénzt meg tudtok magatoknak spórolni.

2.Babszemes kávét vásároljatok!

A már ledarált kávé nem marad olyan sokáig friss, mint az egész babszemek. Gondoljátok végig. Megvásároljátok a jól bevált darált kávét, ami napokig elég, viszont a kávétok nem feltétlenül a legfantasztikusabb ízű. Aztán panaszkodtok otthon egymásnak, hogy ismét pénzt dobtatok ki egy nem túl élvezhető kávéra. Ideje áttérni a babszemesre! Nemcsak hogy finomabb lesz, de frissebb, sőt tovább is tart.

3.Informálódjatok vásárlás előtt!

Forrás:
pexels.com

Ha rohanás közben mégis kész kávé vásárlására adjátok a fejeteket, mert már ez az utolsó mentsváratok, először informálódjatok az árakról! Mind tudjuk, hogy ma már horribilis összegeket el tudnak kérni értük, így érdemes figyelni. Nemcsak a pénzeteket, de két kiguvadt szemet is megspórolhattok vele, ha előre tudjátok, mennyit is akarnak elkérni egy bögre kávéért.

4.Bankkártya helyett készpénzzel fizessetek!

A kutatások szerint ha készpénzzel térünk be az üzletekbe – és itt most általánosságban beszélek –, akkor jóval kevesebbet költünk, mint ha kártyával fizetnénk. Ebben tényleg lehet valami, hiszen ha bankkártyával fizettek, lehet mögöttetek egy olyan biztonságérzés, hogy „na még ezt a ruhát megveszem, úgyis van még pénz bőven a kártyámon”. De ha kápéban fizettek, jobban odafigyeltek arra, mennyi is maradjon még nálatok a távozás utánra.

5.Szokjatok le a folytonos csapatos kávézásról!

Forrás:
www.bumm.sk

Tudom, hogy azt írtam az elején, nem kérem, hogy letegyétek a kávét. Itt csupán annyira kellene odafigyelnetek, hogy amikor a banda nagy része kávézik a munkahelyen, ti nem isztok már egy harmadikat, csak mert jólesik közben beszélgetni. Tudom, hogy nehéz, de áldozatokat kell hozni. Arról nem is beszélve, hogy az egészségeteknek is jót tesztek ezzel.

További tippeket pedig Emcsi ad nektek a spórolásról. Bogi pedig elárulja, milyen kávé illik hozzátok a személyiségetek alapján.

Csak okosan, csajok!

Ajánlott cikkek