Egyéb kategória

Végre jön az Uber csakis női utasoknak!

Mostanában egyre többet lehet hallani, hogy milyen sok támadás vagy erőszak éri nap mint nap a nőket. Sajnos a legtöbbet nehezen lehetne kivédeni, azonban az Uber most tett egy roppant hatékony lépést a hölgyek megvédése érdekében.
vous - 2016.04.13.
Végre jön az Uber csakis női utasoknak!

Az Uber szolgáltatás viszonylag hamar berobbant a magyar köztudatba is. Nemhiába lett felkapott, gyors, olcsó, és mindig kéznél van, ami, valljuk be, nagyon szimpatikus mindenki számára. Tény, hogy rengeteg előnnyel jár az Uber használata, azonban nem hagyhatjuk figyelmen kívül az itt-ott keringő rémtörténeteket sem. Mostanában túl sokszor lehet azt hallani, hogy sofőrök, pontosabban férfi sofőrök támadják meg a női utasokat.

Éppen ezért a cég vezetője, Michael Pelletz úgy döntött, indít egy új telekocsi-szolgáltatást, mely során az Uber csak női sofőröket fog alkalmazni a hölgyek védelmének érdekében. Előreláthatólag e hónap 19-én fogják elindítani, de egyelőre még csak a bostoni hölgyek vehetik igénybe – írja a Hello Giggles.

Forrás:
www.pexels.com

A szolgáltatás úgy fog működni, hogy mind a vezető, mind az utas kap egy kódot. Amikor az autó megérkezik, mindketten leellenőrzik, hogy a két kód egyezik-e. Csak egyeztetés után száll be az ügyfél a járműbe. Amellett, hogy csak női sofőrök lesznek, a cég mindent megtesz a szigorúbb és alaposabb háttérbeli vizsgálatokért is. Minden vezetőnek át kell mennie egy bizonyos bűnügyi ellenőrzésen is, amelyet például iskolák is szoktak használni.

Természetesen Pelletz számít bizonyos jogi csatákra, hiszen úgy gondolja, hogy biztos lesznek olyanok, akik szerint a szolgáltatás hátrányosan megkülönbözteti majd a férfi utasokat, ami tulajdonképpen igaz is. Azonban bízik benne, hogy a világon amúgy is létező egyenlőtlenséget ezzel egy kicsit visszabillentheti.

Meg akarjuk mutatni, hogy a szolgáltatásunk biztonságát pont az egyenlőtlenség fogja megteremteni.

Ti várjátok már, hogy itthon is elérhető legyen ez a szolgáltatás?

Címkék: #erőszak #nők #uber
Ajánlott cikkek