Egyéb kategória

Ne keverd össze a szeretetet és a bántalmazást – Animáció egy toxikus párkapcsolatról

Sokan nem ismerik fel időben egy toxikus párkapcsolatban az intő jeleket, és csak későn jönnek rá, hogy amiben élnek, az egyáltalán nem boldog, és nem is egészséges.

vous - 2022.04.18.
Ne keverd össze a szeretetet és a bántalmazást – Animáció egy toxikus párkapcsolatról

Akik egy bántalmazó kapcsolatban élnek, sokszor nem veszik észre azokat a jeleket, amelyek rávilágíthatnak a jövőbeli fájdalmakra. A partner tetteit gyakran félreértelmezik, így előfordul, hogy amit a szeretet nyelvének gondol a másik, az igazából a birtoklási vágyának kivetülése.

A Day One nevű alapítvány 2003 óta működik együtt a fiatalokkal, hogy közösségi oktatáson, támogató szolgáltatásokon, jogi érdekképviseleten és vezetői fejlesztésen keresztül véget vessenek a párkapcsolati bántalmazásnak és a családon belüli erőszaknak. Készült egy rövid animáció is, amely egy toxikus párkapcsolatot, és annak különböző fajtáit mutatja be, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy nem szabad összekeverni a szeretetet és a bántalmazást.

A kisfilm életszerűen mutatja be a kapcsolatot és az érzéseket, amelyeket ilyenkor átél az elszenvedő fél.

Ráfókuszál arra, hogy a manipuláció, és agresszív viselkedés a párkapcsolatban nem megengedett, nem szabad elviselni párunktól, annak reményében, hogy szeret minket.

Objektum doboz

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat, ami az alábbi számon hívható: 06-80-505-101

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.