Egyéb kategória

Ne keverd össze a szeretetet és a bántalmazást – Animáció egy toxikus párkapcsolatról

Sokan nem ismerik fel időben egy toxikus párkapcsolatban az intő jeleket, és csak későn jönnek rá, hogy amiben élnek, az egyáltalán nem boldog, és nem is egészséges.

vous - 2022.04.18.
Ne keverd össze a szeretetet és a bántalmazást – Animáció egy toxikus párkapcsolatról

Akik egy bántalmazó kapcsolatban élnek, sokszor nem veszik észre azokat a jeleket, amelyek rávilágíthatnak a jövőbeli fájdalmakra. A partner tetteit gyakran félreértelmezik, így előfordul, hogy amit a szeretet nyelvének gondol a másik, az igazából a birtoklási vágyának kivetülése.

A Day One nevű alapítvány 2003 óta működik együtt a fiatalokkal, hogy közösségi oktatáson, támogató szolgáltatásokon, jogi érdekképviseleten és vezetői fejlesztésen keresztül véget vessenek a párkapcsolati bántalmazásnak és a családon belüli erőszaknak. Készült egy rövid animáció is, amely egy toxikus párkapcsolatot, és annak különböző fajtáit mutatja be, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy nem szabad összekeverni a szeretetet és a bántalmazást.

A kisfilm életszerűen mutatja be a kapcsolatot és az érzéseket, amelyeket ilyenkor átél az elszenvedő fél.

Ráfókuszál arra, hogy a manipuláció, és agresszív viselkedés a párkapcsolatban nem megengedett, nem szabad elviselni párunktól, annak reményében, hogy szeret minket.

Objektum doboz

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat, ami az alábbi számon hívható: 06-80-505-101

Ajánlott cikkek