Egyéb kategória

Egyértelmű bizonyítékok arra, hogy egy macska jobb lakótárs a férfiaknál

Miért van az, hogy ha egy egyedülálló srác valamilyen háziállattal nyomul, az cuki, de ha szingli lányok teszik ugyanezt – főleg, ha már közelítenek a 30 felé –, az már ciki a társadalom szemében? Ezzel a cikkel arra szeretnék rámutatni, hogy mennyire igazságtalan is ez a nézet, ugyanis a cicák sok tekintetben sokkal jobb lakótársak a pasiknál. Nézzük is, miért!
vous - 2016.04.16.
Egyértelmű bizonyítékok arra, hogy egy macska jobb lakótárs a férfiaknál

A macskás nőkkel kapcsolatban leginkább az szokott zavaró lenni, hogy nemcsak fura szimbiózisban élnek állatukkal, hanem ezt a kapcsolatot igyekeznek minél több emberrel meg is osztani. Mindenkinek van legalább egy olyan Facebook-ismerőse, aki macskás képekkel dobálja tele az üzenőfalát, ha pedig valahol összefutunk velük, lehetőleg a beszélgetés első öt percében a macskájukra terelik a szót. Ez tényleg bosszantó tud lenni, de talán csak azok számára, akik még soha nem töltöttek el két napnál többet egy macska társaságában. Aki ugyanis igen, az pontosan tudja, mennyi szeretetet tudnak adni, ezenkívül milyen szórakoztató társaságot nyújtanak.

Egy tanulmány kimutatta, hogy a macskák inkább közelednek nőkhöz, ők pedig sokkal többször lépnek interakcióba állatukkal, mint a férfi gazdik – írja a Bustle. Ha pedig a „macskás nő” sztereotípia valamennyire tényleg beigazolódni látszik, szeretnék rámutatni a szokásos „magány és depresszió” indok helyett arra a számtalan okra, ami miatt a hölgyek ennyire kötődnek a macskájukhoz, néha jobban is, mint egy férfihoz.

1. A viselkedésünkből tudják, milyen a hangulatunk

Talán általánosítás, de a férfiak nem arról híresek, hogy nyomon követik és értik a nők érzelmi állapotát, hangulatingadozásait és annak okait. A macskák viszont egyenesen profin állapítják meg, ha szomorúak, mérgesek, fáradtak vagy tehetetlenek vagyunk – és ennek megfelelően pontosan tudják, mikor kell az ölünkbe bújni, és addig dorombolni, ameddig jobb kedvünk nem lesz. Persze az, hogy tudják, mikor van szükségünk szeretgetésre, nem mindig jár együtt azzal, hogy meg is teszik. Ehhez hangulat kell nekik.

Forrás:
Giphy

2. Nem igényelnek állandó törődést

Nem kell minden egyes perceteket kedvencetek kényeztetésével töltenetek, ugyanis a macskák kifejezetten önálló állatok. Ha van vizük, ropogtatnivalójuk, és egy ablakpárkányuk, ahová kiülhetnek napozni, tökéletesen elvannak magukban, a nap felét pedig amúgy is lustálkodással és alvással töltik.

Forrás:
Giphy

3. Nem ágytolvajok

Az alvással sok gond szokott lenni, ha ágyunkat egy férfival osztjuk meg. Bizonyára nektek is ismerős a túl hangos horkolás, a paplanlopás, és kifinomult karateművészetük, amit a férfiak rendszeresen álmukban gyakorolnak. Egy macskával ennél sokkal kevesebb gond van: általában megvárják, ameddig elhelyezkedik a gazdi, aztán ők is odatelepednek mellénk – vagy ha nagyon szeretnek, akkor ránk. Nem foglalnak el sok helyet, nem rángatják le rólatok a takarót, ráadásul nem is horkolnak – vagy ha igen, akkor nagyon halkan és annál édesebben.

Forrás:
Giphy

4. Jót tesznek az egészségnek

Egy jó kapcsolat éveket is hozzáadhat az életünkhöz, de a traumák és a stressz akár az egészségünket is érinthetik. Egy tanulmány szerint a macskatulajdonosoknál azonban 30-40%-kal kevesebb a szívinfarktus. Ezzel ellentétben az is tudományosan bizonyított, hogy egy rossz házasság gyakran összefüggésben áll a szívvel kapcsolatos betegségekkel, zavarokkal.

Forrás:
Giphy

5. Feltétel nélkül szeretnek

Egy macskának nem kell a megfelelő szavakat mondani, vagy beszédes tettekkel bizonyítani, hogy mennyire fontos. Sőt, akár figyelmen kívül is hagyhatjátok őt egy időre, ahogy ők is gyakran teszik, mégsem romlik meg a viszonyotok. Az egyik legjobb dolog egy macskában, hogy minden elvárás és feltétel nélkül szereti a gazdáját, nincsenek veszekedések, félreértések, drámák, apró bosszúságok, mégis könnyedén mennek együtt a mindennapok.

Nem kellene minden kapcsolatnak ilyen problémamentesnek lennie?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.