Egyéb kategória

Egy tea, ami nemcsak szépít, de fiatalít is

A fekete teát jól ismerjük pozitív hatása miatt: élénkít, segít a fogyásban, csökkenti a koleszterinszintet, segíti az emésztést és a szívműködést, serkenti az agyat, a rákellenes és immunerősítő hatásáról nem is beszélve. De mit tesz a szépségetekért?
vous - 2016.04.02.
Egy tea, ami nemcsak szépít, de fiatalít is

Szép, ragyogóan tiszta bőr

A fekete tea mind belsőleg, mind külsőleg csodákat tesz a bőrötökkel, így érdemes reggelente egy adaggal indítani, hiszen bőven helyettesíti a kávét. Ötórai teaként annyira nem állja meg a helyét, ahhoz inkább egy rooibos teát érdemes választanotok. De nézzük, mit tesz a bőrötökkel a fekete tea!

  • Magas koffeintartalmának köszönhetően megakadályozza a bőrfertőzéseket, ezáltal pedig a bőrötökről is eltűnnek a szépséghibák.
  • Nedves teafilterét a szemetek alá helyezve a duzzadt szemekkel is felveszi a harcot.
  • Napi 1-2 csésze fekete tea csökkenti a ráncok és a pattanások kialakulását.
  • Kivonata naptejként is használható a bőrötökre kenve.
  • A fekete teában található tanninok és polifenolok gyorsítják a bőr regenerálódását.

Forrás:
pexels

Fényes, sűrű fekete haj

A hajatok is hálás lesz minden egyes csésze fekete teáért, egyrészt mert sűrűbbé teszi, és csökkenti a hajhullást. Ám emellett még sok más szuper hatása is van.

  • Serkenti a hajnövekedést.
  • Hajatokat leöblítve fekete teával fényes, ragyogó és természetesen sötétebb lesz.
  • Erősíti a hajszálakat.
  • A barna és fekete haj színeit kihangsúlyozza, mintha színezőt használtatok volna: mossatok hajat fekete teával, csavarjátok a hajatokat törölközőbe, hagyjátok állni 1-2 órát, majd mossátok le.

Szokjatok rá még idén a fekete teára, de ha más ízekre vágynátok, barangoljatok egy kicsit a teák világában, biztosan megtaláljátok a nektek valót!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.