Egyéb kategória

Megvan az almaecet titkos receptje! – nem mindegy, hogyan isszátok

Nincs is jobb csodaszer az almaecetnél, igaz? Fogyasztó hatással bír, fertőtlenít, vízkőoldó, arról a csodás hatásáról nem is beszélve, hogy mit tesz a hajatokkal egy jó kis almaecetes öblítés!
vous - 2016.03.28.
Megvan az almaecet titkos receptje! – nem mindegy, hogyan isszátok

Azért csak bánjatok csínján az almaecettel, hiszen mint szinte mindenhol, a kulcsszó itt is a mértékletesség! A közkedvelt fogyókúrás tippek szerint az almaecetet elég reggelente vagy étkezések előtt felhörpinteni, holott azzal nem tesztek jót a szervezeteteknek.

Mivel erősen savas folyadékról van szó, ne igyátok magában: egyrészt a nyelőcsöveteket is kimarja, másrészt a fogzománcotokat is tönkreteszi. Ehelyett 2,5 dl vízben hígítsatok fel 1-2 evőkanálnyi almaecetet.

Forrás:
pexels

Már tudjuk mennyit, de mikor?

Az sem mindegy, hányszor és mikor isztok almaecetet, Carol S. Johnston, aki már 10 éve tanulmányozza az almaecet hatásait, azt ajánlja, naponta egyszer, maximum kétszer ajánlott inni hígított almaecetet, és mindenképpen evés előtt.

Így ugyanis az almaecet blokkolja az ételekből a keményítők emésztését. Márpedig, minél kevesebb keményítőt emészt meg a szervezet, nemcsak kevesebb kalóriát dolgoz fel, hanem a vércukorszintetek is szépen szinten marad. Bónusz, hogy az emésztetlen keményítő jót tesz a bélflórátoknak is, nem fogtok puffadni, és egészségesebb lesz az emésztőrendszeretek is.

Tehát a lényeg: nincs értelme evés nélkül almaecetet inni, mert nem lesz semmilyen hatása!

Még több hasznos információt az egészséges életmódról a még idén témájú cikkeinkben találtok, de adtunk már szuper tippeket nektek lufihas ellen, és emlékeztek még arra a szerre, amitől eltűnnek a pattanásaitok, mint a kámfor?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.