A macaron rendkívül egyszerűnek tűnő édesség, tulajdonképpen egy mandulás habcsók egy kis krémmel megtöltve, gondoljuk elsőre. Pedig igen nagy tapasztalatot és precizitást igényel a készítése.
A színes kis macaron akkor tökéletes, ha egyszerre roppanós és krémes, nem túl édes, és izgalmasan párosulnak benne az ízek. Elkészítése roppant nehéz és körülményes, ráadásul előállításához számos feltételnek kell megfelelni. A minőségi alapanyagok (pihentetett fehérje, kellően finom mandulaliszt), a megfelelő konyhai eszközpark (cukorhőmérő) és az ideális konyhai feltételek (hőfok, páratartalom) mellett nem árt, ha egy kis konyhai gyakorlattal is rendelkezünk, mielőtt nekiállunk a falatnyi színes bohóság elkészítésének.
A falatnyi csodáról szóló cikk itt még nem ért véget. Ha még több mindent tudnátok meg a macaronokról, látogassátok meg a Cookta oldalát, ahol sok más érdekességgel is találkozhattok!