Egyéb kategória

Gyönyörű plus-size nő lett egy fitneszmagazin címlaplánya

Megszokhattuk már, hogy a fitneszmagazinok címlapján általában karcsú és izmos modelleket, közszereplőket láthatunk – idáig. Nadia Aboulhosn plus-size modell és blogger ugyanis teljesen meg akarja reformálni a normális kinézet definícióját a fitneszmagazinokban.
vous - 2016.03.17.
Gyönyörű plus-size nő lett egy fitneszmagazin címlaplánya

Ennek első lépéseként a plus-size modell lett a legújabb címlaplány a Women’s Running magazinban. Ez azért valljuk be, történelmi eseménynek számít a mi idealista világunkban, ahol kínos érzés az L-XL méret után kutatni a felkapott butikokban, persze ha egyáltalán szerepelnek ezek a méretek a repertoárban.

Nadiának nem okoz gondot elfogadni az alakját. Ezt igazolja a tény is, hogy ő volt az egyetlen lány a középiskolai focicsapatban, ráadásul a fekvenyomásban is lenyomott mindenkit. De ha ennyire jó a sportokban, miért nem láthattuk más fitneszmagazin címlapján? Hol marad a többi plus-size modell, akik szintén jók a sportokban?

Erre válaszul a szakértők csak annyit reagálnak, hogy ne borító alapján ítéljük a magazint, elvégre a nagyobb testtel rendelkező emberek sok esetben egészségesebbek és fittebbek, mint vékonyabb társaik, még ha ezt fordítva is gondolnánk.

Erre tökéletes példa Nadia címlapfotója és ő maga, ahogy van. Segít visszahozni az egészséges kinézetet a köztudatba és eltörölni az erősebb testalkatról alkotott sztereotípiákat.

Csak próbálom normalizálni azt, amit már rég normálisnak kéne látnunk.

A modell egyébként nem nevezi magát plus-size-nak, ezzel is erősítve a tudatot, hogy a nagy méret természetes, nincs szükség külön címkékre.

Ajánlott cikkek