Egyéb kategória

Dekortrükkök, amikkel rendet és szépséget csempésztek a lakásba

Ha tavasz, akkor nagytakarítás! Fogjam be, mi? S noha már az is nagy elhatározás, hogy nekiálltok végre rendet rakni az egész lakásban, a még nagyobb kihívás az, ha fenn is bírjátok tartani azt!
vous - 2016.03.11.
Dekortrükkök, amikkel rendet és szépséget csempésztek a lakásba

LE-HE-TET-LEN mindig rendet tartani a lakásban. Szerintem a legtöbben így gondoljuk, pedig a KonMari elvei alapján elvileg lehetséges. Hogy miről beszélek? Marie Kondo, egy japán nő már nagyon régóta tanulmányozza a háztartást, ami a nők rémálma, és kidolgozott egy módszert, amiről azt állítja, 100%, hogy meg tudjátok tartani a rendet, ha aszerint takarítotok.

Az egész módszer alfája és ómegája a szortírozás elve, és noha ez csak a felszín kapirgálása, tényleg szuper ötletnek tűnik. A cél, hogy a dolgokat külön válogassátok, amennyire csak lehet. A kávékapszulákat ízük szerint, a cukrot, lisztet is tartsátok külön szép üvegben a spájz polcán. Én azt hiszem egyébként, hogy KonMari elve nemcsak a szortírozás miatt működik, hanem azért is, mert jól néz ki. Némelyik megoldás már magáért a látványért is nagyon jó ötlet.

Nézzétek csak, és inspirálódjatok!

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.