Egyéb kategória

Ez történik a lábatokkal, ha leálltok a magas sarkú viselésével

Hosszú-hosszú évekig kizárólag magas sarkú cipőben voltam hajlandó elhagyni a lakást, nekem a magas sarok jelentette a nőcisséget, a ringó csípőt, és azt, hogy jobb a fenekem, karcsúbbak a combjaim. Igen ám, de aztán váltanom kellett, kicsit összementem, és furcsa tüneteket vettem észre magamon.
vous - 2016.02.26.
Ez történik a lábatokkal, ha leálltok a magas sarkú viselésével

Nem is gondolnátok, hogy a testetek mennyire megérzi az évekig tartó tipegést, és hogy mennyire érzékenyen érinti, ha hirtelen váltotok át lapos cipellőkre. Apropó, láttátok, Nóri milyen szép cipőkben gyönyörködött Belgrádban?

Az én lábam egy idő után nem tolerálta a magas, szűk orrú cipőket, így a kényelmes tornacsukákra váltottam. Én 5 olyan dolgot észleltem magamon, amit ti is fogtok, ha félreteszitek a kedvenc tipegős topánkátokat. Nézzük csak őket sorban!

1. Fájni fog a sarkatok

Forrás:
pixabay

Nagyon furcsa, de igaz. Sokévnyi felhőkben sétálás után a kezdeti hónapokban egyáltalán nem volt kényelmes a lapos talp, az mellékes, hogy törpének éreztem magam, pedig én elég magasra nőttem. Eleinte izomlázszerű fájdalom járt a vádlimban, és a sarkamban is, kellett egy kis idő, míg megvilágosodtam.

A magas sarkú cipő megemeli a sarkatokat, így az izmok a vádlitokban és az Achilles-inatok megrövidülnek. Beletelik pár hónapba, míg megnyúlnak, és elmúlik a furcsa érzés. Jó, ha nem egyből váltotok, hanem lassan szoktatjátok át magatokat. Elég ironikus egyébként, hogy pont az Achilles-inatok fáj, elvégre a magas sarkú melyik nőnek nem a gyenge pontja?!

2. Elmúlik a derékfájásotok

Rám ugyan nem volt jellemző a derékfájás, de sokakról tudom, hogy igen. Ez sem meglepő, hiszen a kedvenc felhőjárótok nem akárhogyan varázsol nektek tökéletes popsit: megemeli a derekatokat, és természetellenes pózba dönti, ezzel kerekítve az idomaitokat. Lapos cipőben pedig kilazulnak az ízületeitek, és a görcsös fájdalom is elillan.

3. Szebb lesz a lábfejetek

Bele sem gondoltam, hogy mennyire megnyomorítom a saját lábfejemet, mikor szűk orrú cipőbe kényszerítem, és ennek vannak nyomai: benyomódások, érzékeny részek, bőrkeményedések. Bár nekem még nem volt: csúnya körömbenövéseket is lehet ezáltal szerezni. Ezek szépen eltünedeznek, ha kényelmesebb cipőre váltotok.

4. Jobban fogtok egyensúlyozni

Pedig azt hittem, profi szintre fejleszti az egyensúlyozó képességeinket, ha tűhegynyi sarkakon járunk, de nem. Ugyanis az izmok és a boka egyáltalán nincsenek jól megtámogatva, így nagyon leterheltek lesznek, és egy kiadós bokafájást is könnyen beszerezhettek. A lapos cipő a magabiztos léptek titka, és könnyebben lavíroztok majd a család-munka teendői között is.

5. Kisebbnek tűnhet a lábatok

Pedig valójában hosszabb lesz. A már fentebb írt okokból a magas sarkú cipőben a vádli tömörebb lesz, így nagyobbnak tűnik, ám lapos cipőben hosszabb és keskenyebb lesz. Hmm, ezt jó tudni.

Ajánlott cikkek