Egyéb kategória

Óceáni hulladékból cipő? Igen, az Adidas megcsinálta és baromi menő

Hamarosan mindenki megcsodálhatja az Adidas és a Parley nevű óceánmentő szervezet közös gyermekét, ami nem más, mint óceáni hulladékokból készített cipő. A végeredmény elég menő lett. 

vous - 2016.11.05.
Óceáni hulladékból cipő? Igen, az Adidas megcsinálta és baromi menő

Az Adidas már 2016-ban elhúzta a mézesmadzagot, miszerint a Parley For The Oceans nevű szervezettel közösen, az óceáni hulladékokból gyártott cipők piacra dobását tervezi. 

mengyan-eszter-zold-fenntarthato-divat-nes-cipo

Szemétbe szánt anyagcafatot és levetett férfifarmert viselni menő!

Régen minden rendes családban volt varrógép, varrósarok, varródoboz, mára olyan, mintha teljesen elfelejtettük volna, mire való a tű és a cérna. Azt sem tudjuk, milyen öltések léteznek, a varrógépet pedig fel sem ismerjük, nemhogy használni tudjuk – tisztelet a kivételnek. Pedig a régiből, a hulladékból születhet új; a javított, foltozott, átalakított, pimpelt pedig az eldobható tudatos, okos alternatívája. 

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Nos, nem hazudtak, november közepétől a márka honlapján korlátozott számban elérhetőek lesznek a Parley x Adidas UltraBOOST Uncaged modelljei. Nagyjából 7000 pár kerül eladásra, darabját pedig forintba átszámítva kicsit több mint 60 ezer forintért lehet megvásárolni.

Forrás:
Adidas

A surranó felsőrésze 95%-ban óceáni hulladék, alsó része újrahasznosított műanyag, míg a talpa és a többi része szintén újrahasznosított anyagokból készült. Az Adidas képviselője, Eric Liedtke azt is elmondta, hogy 2017-re cipőik nagy részét szeretnék ilyen eljárással elkészíteni, a végső céljuk pedig az, hogy teljesen kivonják a szűz műanyagot a gyártási folyamatból. 

Forrás:
Adidas

Ebből a videóból pedig kiderül, hogyan lesz a hulladékból cipő!

Objektum doboz

Eszter

Fél éve nemet mondtam a fast fashion márkákra – elárulom, hogyan változott az életem

Eddig csak egyetlenegyszer botlottam meg az eddig eltelt fél év alatt. Annyira nem bírtam magammal az első komoly futóversenyem előtt, hogy gyorsan vettem egy csajos, simlis futósapkát. Rémesen áll, de higgyétek el, ez a legkisebb baj. Sokkal nagyobb gond ennél, hogy Kínában gyártották, ki tudja, milyen körülmények között. Miért fontos ez? Mert jó fél évvel ezelőtt eldöntöttem, elég volt a fast fashion márkákból, a divatipar kizsákmányolásából, a fenntartható divat mellett teszem le a voksomat. A cikk folytatása ITT jön!

Ajánlott cikkek