Egyéb kategória

Ezért zöldelljen a lakásotokban friss, üde fűszernövény

Bármennyire is ránk telepedett ma a hideg és a visszaszökő tél, ne essetek kétségbe, inkább csempésszetek üde, friss fűszernövényeket a környezetetekbe! Pillanatok alatt beszökik a napotokba a tavasz!
vous - 2016.02.26.
Ezért zöldelljen a lakásotokban friss, üde fűszernövény

Sokáig én sem gondoltam, hogy van jelentősége annak, hogy zacskóból vagy növényről kerül a fűszer az ételbe vagy rá, de mióta kipróbáltam, azóta vitathatatlanul elsőbbséget élvez egy cserepes fűszernövény, mint egy zacskózott változat. Össze is gyűjtöttem nektek néhány nyomós érvet, hogy miért szerezzetek be sürgősen friss fűszernövényt.

Szemet gyönyörködtető látvány

Megragadja a figyelmeteket, és a legkomorabb napotokba is nyugalmat, vidámságot varázsol. Egy zöld terület a teraszotokon, a konyhapulton maga a tavasz. És mi más kell ahhoz, hogy mosoly játsszon az arcotokon, mint hogy higgyetek abban, hogy a tavasz sosem megy el? Még télen sem.

Fenséges illatok

Összehasonlíthatatlan egy szárított fűszer illata az igazi, élő fűszernövény illatával: ég és föld. Reggelente odasétálni egy kanna vízzel a növénykéitekhez, beleszagolni majdnem olyan vérpezsdítő, mint ha felhörpintenétek egy csésze kávét. Apropó, tudjátok, hányféle kávé létezik?

Utánozhatatlan ízorgia

Ha eddig azt hittétek, hogy a zacsis oregánó az oregánó, az első igazi növényetek használata után elborzadva néztek majd a bevásárlóközpontok fűszerespolcaira. Nem fogjátok érteni, hogy miért kapkodnak az emberek a zacskók után, és a világ legboldogabb embereként fogjátok szorongatni kezetekben a cserepes mentátokat.

Olyan vagányok lehettek, mint Jamie Oliver

Ha valamit, azt mindig irigyeltem Jamie-től, hogy olyan királyi hipszter mozdulattal veti a bazsalikomleveleket az ételekbe, hogy belesárgultam. Bevallom, ezért vettem meg életem első cserepes növényét, és nem titok: egyáltalán nem tudok olyan vagányul fűszert szórni, mint ő, de legalább a feeling megvan.

Forrás:
giphy

Szaladjatok hát mielőbb a boltba, hiszen még a panelrengetegek teraszain és a konyhátokban is megélnek ezek a növények. De ha ma semmiképpen nem tudtok rá időt szorítani, nézegessetek és inspirálódjatok itt, és ültessetek, vegyetek fűszernövényt még idén! Ha pedig beszereztétek, készítsetek belőlük szépítő százfűléfőzetet!

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.