Egyéb kategória

Ruhák, amiket tönkretesztek, ha túl gyakran mossátok őket

Tudom, jó mosni, és jó, ha az öblítő illata körbeölel benneteket, de azért ne essetek túlzásba! Vannak ruhák, melyeket jobb, ha óvatosan kezeltek mosás szempontjából, sőt, jobb, ha nem is nyúltok hozzá!
vous - 2016.02.24.
Ruhák, amiket tönkretesztek, ha túl gyakran mossátok őket

Arról már írtam nektek, hogyan kell óvatosan kimosnotok a kedvenc sálatokat, és Panka grafikája is hasznos, ha a fürdőszobátokban lóg a falon, abból ugyanis megtudhatjátok, egyes ruhákat milyen időközönként kell kimosnotok. De mi van azokkal, amikhez jobb, ha nem nyúlunk? Melyek azok, amiket kifejezetten ritkán kell mosni? A Purewow megadta a választ!

Kalap

Igazán nőies megjelenést kölcsönöznek a széles karimájú nemezkalapok, ám tisztításukkal nem szabad túlzásba esni. Ecsettel és kefével szedjétek le róla a szöszt, és ha lehet, tároljátok dobozban, hogy ne üljön meg benne a por, és hogy minél tovább megtartsa eredeti formáját.

A valódi farmernadrág

Már a Levi’s igazgatója is bevallotta, hogy szinte sosem mossa a farmerjét, és tartja magát az a mondás is, hogy a farmer akkor jó, ha megáll a saját lábán. A mosásból kivéve ugyanis összezsugorodik, kezdődhet a nyújtás, magatokra rángatás, miközben úgy érzitek magatokat, mint egy kötözött sonka. Viszont ha nem mossátok, akkor felveszi az alakotokat, és hűen ragaszkodik hozzátok télen-nyáron. Ha pedig mégis frissíteni szeretnétek, de azért még nem annyira koszos, hogy lehet várni a mosással spricceljétek le illatosított vízzel!

Cipő

Forrás:
pexels

Nem, nem az edzőcipőkről beszélek, azt könyörgöm, mossátok rendszeresen, vagy legalább szabaduljatok meg egy otthoni praktikával a makacs lábszagtól. Az alkalmi, csajos, divatos cipőkről van szó, amit egyértelműen nem dobhattok mosógépbe, helyette inkább ahogy megveszitek, kenjétek be víztaszító krémmel, így elkerülhetitek, hogy katasztrofális állapotba kerüljenek. Ha pedig tisztításra szorulnak, töröljétek át cipőtisztító krémmel vagy nedves ronggyal.

Gyapjúkabát

A gyapjúkabáttal csak óvatosan! Jobb, ha hozzá sem nyúltok! Évente egyszer elég tisztítóba vinnetek, azon kívül elég, ha csak átszaladtok rajta nedves kefével vagy szöszt leszedő hengerrel. A lényeg, hogy tartsátok levegős, nagy helyen, ne gyűrődjön össze!

Poncsó, amit a bolhapiacon vettetek

Isten tudja, hogyan kezelték, miből áll, és hogy hány éves ruhadarabról van szó. Sálhoz hasonlóan bánjatok vele, vagy csak spricceljétek le illatos vízzel, keféljétek át, hogy átjárja a szöveteket a levegő. Mosógépbe csak azzal a tudattal dobjátok, hogy vállaljátok az elvesztés kockázatát. Megvétel után persze ráfér egy nagyobb tisztítás, ilyenkor inkább vigyétek tisztítóba!

Jegygyűrű

Nem kell feleslegesen koptatni az ékszereiteket, még szempillaspirállal sem, bár néhány ékszertisztító tippet bevethettek. A jegygyűrűtöket azonban érdemes évente egyszer ékszerészhez vinnetek, hogy gőztisztítóval a legapróbb zugból is kisuvickolja a koszt.

Igazi bőrdzseki

Forrás:
pixabay

Az igazi bőr kényes, így ha eljön az ideje, bízzátok a tisztítását szakavatott kezekre. Ha mégis magatok rendeznétek el a dolgot, töröljétek át nedves ronggyal, ám mindenképp száradjon meg teljesen, mielőtt végleg elteszitek pihenni. Szellős helyen tároljátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!