Egyéb kategória

Ruhák, amiket tönkretesztek, ha túl gyakran mossátok őket

Tudom, jó mosni, és jó, ha az öblítő illata körbeölel benneteket, de azért ne essetek túlzásba! Vannak ruhák, melyeket jobb, ha óvatosan kezeltek mosás szempontjából, sőt, jobb, ha nem is nyúltok hozzá!
vous - 2016.02.24.
Ruhák, amiket tönkretesztek, ha túl gyakran mossátok őket

Arról már írtam nektek, hogyan kell óvatosan kimosnotok a kedvenc sálatokat, és Panka grafikája is hasznos, ha a fürdőszobátokban lóg a falon, abból ugyanis megtudhatjátok, egyes ruhákat milyen időközönként kell kimosnotok. De mi van azokkal, amikhez jobb, ha nem nyúlunk? Melyek azok, amiket kifejezetten ritkán kell mosni? A Purewow megadta a választ!

Kalap

Igazán nőies megjelenést kölcsönöznek a széles karimájú nemezkalapok, ám tisztításukkal nem szabad túlzásba esni. Ecsettel és kefével szedjétek le róla a szöszt, és ha lehet, tároljátok dobozban, hogy ne üljön meg benne a por, és hogy minél tovább megtartsa eredeti formáját.

A valódi farmernadrág

Már a Levi’s igazgatója is bevallotta, hogy szinte sosem mossa a farmerjét, és tartja magát az a mondás is, hogy a farmer akkor jó, ha megáll a saját lábán. A mosásból kivéve ugyanis összezsugorodik, kezdődhet a nyújtás, magatokra rángatás, miközben úgy érzitek magatokat, mint egy kötözött sonka. Viszont ha nem mossátok, akkor felveszi az alakotokat, és hűen ragaszkodik hozzátok télen-nyáron. Ha pedig mégis frissíteni szeretnétek, de azért még nem annyira koszos, hogy lehet várni a mosással spricceljétek le illatosított vízzel!

Cipő

Forrás:
pexels

Nem, nem az edzőcipőkről beszélek, azt könyörgöm, mossátok rendszeresen, vagy legalább szabaduljatok meg egy otthoni praktikával a makacs lábszagtól. Az alkalmi, csajos, divatos cipőkről van szó, amit egyértelműen nem dobhattok mosógépbe, helyette inkább ahogy megveszitek, kenjétek be víztaszító krémmel, így elkerülhetitek, hogy katasztrofális állapotba kerüljenek. Ha pedig tisztításra szorulnak, töröljétek át cipőtisztító krémmel vagy nedves ronggyal.

Gyapjúkabát

A gyapjúkabáttal csak óvatosan! Jobb, ha hozzá sem nyúltok! Évente egyszer elég tisztítóba vinnetek, azon kívül elég, ha csak átszaladtok rajta nedves kefével vagy szöszt leszedő hengerrel. A lényeg, hogy tartsátok levegős, nagy helyen, ne gyűrődjön össze!

Poncsó, amit a bolhapiacon vettetek

Isten tudja, hogyan kezelték, miből áll, és hogy hány éves ruhadarabról van szó. Sálhoz hasonlóan bánjatok vele, vagy csak spricceljétek le illatos vízzel, keféljétek át, hogy átjárja a szöveteket a levegő. Mosógépbe csak azzal a tudattal dobjátok, hogy vállaljátok az elvesztés kockázatát. Megvétel után persze ráfér egy nagyobb tisztítás, ilyenkor inkább vigyétek tisztítóba!

Jegygyűrű

Nem kell feleslegesen koptatni az ékszereiteket, még szempillaspirállal sem, bár néhány ékszertisztító tippet bevethettek. A jegygyűrűtöket azonban érdemes évente egyszer ékszerészhez vinnetek, hogy gőztisztítóval a legapróbb zugból is kisuvickolja a koszt.

Igazi bőrdzseki

Forrás:
pixabay

Az igazi bőr kényes, így ha eljön az ideje, bízzátok a tisztítását szakavatott kezekre. Ha mégis magatok rendeznétek el a dolgot, töröljétek át nedves ronggyal, ám mindenképp száradjon meg teljesen, mielőtt végleg elteszitek pihenni. Szellős helyen tároljátok!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.