Egyéb kategória

Cseréljétek le a kávét erre a koffeinmentes, élénkítő finomságra!

A rooibos teáról eddig csak két dolgot tudtam: azt, hogy piros, meg azt, hogy finom. Pedig egészséges hatásai miatt is érdemes ezt az afrikai csodaszert beszereznetek.
vous - 2016.02.06.
Cseréljétek le a kávét erre a koffeinmentes, élénkítő finomságra!

A vörös fokföldirekettye, merthogy ez a magyar neve, egy dél-afrikai teacserje, melynek zsenge hajtásait az ottani lakosság már az idők kezdete óta issza élettani hatásai miatt, amellett, hogy nagyon finom.

Két fajtája van: a vörös és a zöld, a különbség mindössze a feldolgozásban keresendő. A leszüretelt teát ugyanis összeaprítják, szárítják, ekkor még zöld, akárcsak a zöld tea, jellegzetes vörös színét a fermentálás során kapja meg. Ez pedig kifejezetten csábító lehet azoknak, akik a piros tea hódolói, mint például én is. Valamiért azt gondolom, a piros teák finomak, és ebben még nem csalódtam soha.

Razones para preferir el té en hebras al té en bolsitas: Es de mejor calidad: Desde el vamos, los mejores tés se consiguen en hebras, en hojas enteras y en otros formatos no envasados. El té en bolsitas, todo lo contrario, muchas veces suele ser de dudosa procedencia y ni siquiera ser lo que realmente dice ser.No tiene polvillo: El té en saquitos cuenta con una gran cantidad de polvillo, que no hace a la calidad de la infusión y tampoco del té mismo. El té en hojas o en hebras, al no estar triturado y luego envasado, se mantiene como está.Es la hoja tal cual salió de la planta: El té en hebras es un modelo mucho más aproximado a lo que se le quiso dar una vez fuera de la planta. Obviamente, ha sufrido procesos. Pero estos son los que lo convierte en té rojo, en té verde o que le confieren la particularidad de sus variedades. Puede que el estilo se pueda emular en bolsitas, pero nunca será lo mismo.Ves lo que estás consumiendo: Cuando tienes una bolsita de té, no sabes lo que tienes adentro. Como mucho, puedes adivinar al tacto o intentar ver un poco más allá del papel. Pero no mucho más que eso. Cuando tomas un té hebras, la cosa cambia completamente. Hasta incluso si lo preparas en la misma taza, con las hebras sueltas, puedes ir viendo el minuto a minuto de la infusión. No hay posibilidad de engaño. #amatea #lovetea #teatime #teaforme #teaforlife #natural #naturaleza #sabor #salud #saludable #fit #fitness #flavors #gym #compartir #familia #family #flavors #tea #rooibos #teatime

Rooibos Natural Tea (@tea_rooibos) által közzétett fénykép,

Kiváló antioxidáns

Mint a legtöbb teában, a rooibosban is rengeteg antioxidáns található, ami segít a káros szabad gyökök megkötésében, de görcsoldásra és a bőrötök ápolására is kiváló. Vírusölő hatása miatt megfázásos betegségeknél jó barátotok lehet, magas vastartalma miatt pedig várandós kismamáknak, vérszegénységben szenvedőknek is mindennapos finomság lehet kora reggel, délben vagy este.

Koffeinmentes élénkítő

Reggel koffeinmentes kávéhelyettesítőként is helytállhat, igaz, nincs benne koffein, de élénkítő hatása tudományosan is bizonyított, így a koffeinre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. Magnézium-, nátrium-, fluor- és C-vitamin-tartalma pedig csak még jobban emeli ennek a teának az értékét.

Én gyakran nyúlok a rooibos tea után, most már tudom, ezzel csak jót teszek magammal. Ám ha ti nem vagytok a piros tea hívei, akkor próbáljátok ki az oolong teát vagy a chai teát, váljatok teafüggővé még idén!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.