Egyéb kategória

10 dolog, amin változtassatok most, mert 10 év múlva megbánjátok!

Az idő egyre csak múlik, mi pedig értetlenül ülünk a tetteink felett, mondván: bár máshogy csináltuk volna.
vous - 2016.02.03.
10 dolog, amin változtassatok most, mert 10 év múlva megbánjátok!

Biztosan mindannyian hallottátok már a szüleitektől, hogy: “majd ha annyi idős leszel, mint én, rájössz”. Kamasz fejjel mindig csak kötekedésnek vettem, aztán ahogy értem, egyre jobban megértettem, mit is jelent igazán. Ebből tanulva hoztam nektek 10 dolgot, amin még nincs késő változtatni.

1. Álarc

Az élet egy színdarab, az emberek pedig a színészek – tartja a mondás. Való igaz, hogy az állandó megfelelési kényszerünk miatt mindig mást mutatunk, mint amilyenek valójában vagyunk, csak hogy elfogadjanak. Ez viszont ahhoz vezet, hogy idővel elhalványul az igazi személyiségünk és a hitelességünk. Nincs olyan ember, akiért ez megérné, ráadásul ha nem önmagunkért szeret, az már régen rossz. Nincs igazam?

2. Mások álmai

A legnagyobb kihívás az életben megtalálni önmagunkat, a második legnagyobb pedig boldognak lenni azzal, amit találtunk. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy hűek maradjunk a céljainkhoz és az álmainkhoz. Vannak emberek, akik elítélik és kinevetik azt, amit szeretnétek? Szuper! Ez csak annyit jelent, hogy a saját utatokat járjátok a saját határaitokkal.

3. Negatív közeg – negatív önkép

Mindannyian elgyengülünk néha, ebben biztos vagyok. Az élet gyakran összesodor minket olyan emberekkel, akik negatívan hatnak ránk. Együttérzés helyett haragot, nagylelkűség helyett kapzsiságot, boldogság helyett csak rosszakarást tanulhatunk tőlük, így jobb, ha inkább kiiktatjuk őket az életünkből.

Forrás:
pexels.com

4. Önzőség

Az igazi gazdagság nem az anyagi javakban rejlik, hanem a szeretetteljes cselekedetekben. Ha értékes vagy és jót cselekszel, jót kapsz, elvégre mindenki azt kap, amit ad.

5. Változás és növekedés

Tekintsetek vissza, hol tartottatok 10 évvel ezelőtt és vessétek össze, hol tartotok most. Ha ugyanott, és nem tetszik, hát változtassatok rajta. Szabaduljatok meg a rossz dolgoktól, lépjetek ki a komfortzónátokból, higgyétek el, kell a változás. Gondoljatok bele, hogy a házat is azért bontjuk le, hogy aztán egy szebbet, stabilabbat és jobbat építsünk helyette. Hiába foltozgatjuk, ha rosszak az alapok, jobb bizony nem lesz.

6. Bukkanók

Feladjátok, csak mert valami elsőre nem sikerült? Na ne! Kudarc nincs, csak visszajelzés. Építkezzetek a tapasztalatokból, hiszen a siker ott kezdődik, ahol mások feladják. A siker pedig kis lépésekkel érhető el, elvégre az ezer mérföldes utazás is egy lépéssel kezdődik.

7. Irányítási vágy

Mindent irányítani akartok, hogy minden pont úgy sikerüljön, ahogy szeretnétek. De vigyázat, minél görcsösebben szorítjátok, annál jobban kicsúszik a kezeitek közül, pont úgy, mint a homok. Pihenjetek, és néha csak engedjétek szabadjára a dolgokat, az élet nem áll meg.

8. Kevesebb, mint amit megérdemeltek

Csak azért elfogadni valamit, mert nem vagyunk hajlandóak kockáztatni, egyenlő a boldogtalansággal. Néha hegyet kell mászni, hogy lássuk, mi van mögötte, néha pedig mélyre kell zuhanni, hogy felfedezzük, mi van a mélyben, de a legfontosabb: keressük meg a határainkat, és ne érjük be kevesebbel, mint amit érdemlünk.

9. Holnap

Majd, majd és majd. Majd holnap, majd a jövőben, majd egyszer… Mindig azt hisszük, több időnk van, ezért mindig csak halogatunk. Aztán egyszer arra ébredünk, hogy nincs tovább, és mennyi mindent nem tettünk még meg. Ma kell élnünk, ma kell elfogadni a kihívásokat, ma kell tennünk a saját boldogságunkért. Higgyétek el nekem, csodás érzés!

10. Lustaság

Mindenki a saját életéért felel, nem máséért. Azt, amire vágytok, csakis ti érhetitek el. Ne csak álmodozzatok, hanem kezdjétek el valóra váltani az álmaitokat. Vállaljatok felelősséget az életetekért, elvégre fontosak vagytok és fontosak a tetteitek. A valamikor most van, a valaki, aki segíthet pedig ti magatok vagytok.

Változásra fel!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.