Egyéb kategória

5 apró tipp, hogy egyszerre egészségesek és boldogok legyetek

Sajnos nem mindig tudjuk megtartani az egyensúlyt az életünkben, ez pedig könnyen az egészségünk és a jókedvünk rovására mehet. De vajon mi lehet a boldog és egészséges emberek titka? Összegyűjtöttük nektek!
vous - 2016.02.02.
5 apró tipp, hogy egyszerre egészségesek és boldogok legyetek

1. Nyugodt reggelek

Kitalálom, hogyan néz ki nálatok egy átlagos reggel. Rohanás a lakásban, nincs meg a nadrág, a kávét meg sem ittátok, de öt perc múlva el kéne indulnotok otthonról, így mindig úgy rohantok ki a lakásból, hogy még a cipőtök is csak félig van rajtatok. Minden reggel legyen legalább öt percetek arra, hogy kicsit lelassítsatok és vegyetek egy mély levegőt.

2. Mozogni, mozogni és mozogni

Az edzés endorfint szabadít fel a szervezetben, erősíti az immunrendszert, oldja a stresszt és magabiztosan fogjátok érezni magatokat a bőrötökben. Természetesen nem kell órákat edzenetek a hét minden napján, de egy kis mozgás a testeteknek és a lelketeknek is jót tesz.

Forrás:
giphy.com

3. Viszlát, Meki!

A gyorséttermi ételek emelik a vércukorszinteteket és nem túl természetes anyagokkal nyomják tele a szervezeteteket. Arról nem is beszélve, hogy alig néhány perccel evés után ismét éhesnek fogjátok érezni magatokat tőle. Válasszátok inkább a természetes, tiszta élelmiszereket, hogy megőrizzétek az egészségeteket.

4. Folyadékból minél többet

Ha éppen fáradtak vagytok, akkor a bevált módszer, hogy valamilyen koffeines vagy cukros italhoz nyúltok. Azt hiszitek, ettől majd éberebbek lesztek, de el kell oszlatnom a kételyeket. Nem lesztek. Egy fáradt reggelen sokkal többet tud segíteni az, ha vizet kortyolgattok és nem kávét.

Forrás:
giphy.com

5. Figyeljetek a testetekre!

A boldog emberek figyelnek a testük jelzéseire és velük együtt dolgoznak, nem ellenük. Ha úgy érzitek, nem megy már le több falat a torkotokon, akkor tegyétek le a villát. Ti is tudjátok, hogy csak a szemetek kívánja, de megenni már nem tudnátok. Ez pedig az alkoholos italokra is vonatkozik: figyeljetek oda, mikor parancsol megálljt a szervezetetek.

Ha csupán ezt az öt dolgot betartjátok, máris boldogabbnak és egészségesebbnek fogjátok érezni magatokat, higgyetek nekem!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
Világ
Szuperhősök a kertemben: Itt az ideje segíteni nekik!
vous - 2023.03.11.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a méhek jelenléte a bolygónkon, hiszen ez az egyetlen rovar a világon, ami képes ételt előállítani az ember számára is, ami nem más, mint a jól ismert méz – írja Zsuzsanna, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását. A következő sorokban Pálfy Zsuzsanna cikkét olvashatjátok.

Otthon

Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
Otthon
Matracvédő franciaágyra? Nem probléma, hiszen nagy méretben is kapható!
vous - 2023.03.16.
A vízhatlan matracvédő megóvja a baba és kisgyermek ágyának a matracát a nemkívánatos foltoktól. De mi a helyzet a nagy méretű ágyakkal? Sok esetben ugyanis együtt alszik a kicsi a szülőkkel vagy hajnalban, ha felébred, bemászik a szülői ágyba. Szerencsére nagy, 180x200 és 200x200 cm-es méretben is elérhető a matracvédő, így nem történik semmi probléma, ha nem ébred fel a gyermek arra, hogy pisilni kell. A szobatisztaságra való szoktatáskor ez előfordul, így jobb felkészülni rá és megelőzni a bajt.