Egyéb kategória

Ti is irányíthatjátok az álmaitokat egy egyszerű módszerrel

Bizonyára ti is imádtok aludni, és a „csak még öt percet” mondat is elég gyakran elhagyja a szátokat. Igen, én is így vagyok vele. De most azt is megtudtam, hogy mi történhet, ha többször nyomjuk le a szundit reggel felkelésnél, ami még az álmainkra is hatással van.
vous - 2016.01.20.
Ti is irányíthatjátok az álmaitokat egy egyszerű módszerrel

Ismerős nektek az Eredet című film? Persze hogy tudjátok, miről beszélek, hiszen Leonardo DiCaprio játszik benne. Gondolom, a sztorival is tisztában vagytok, és örülnétek neki, ha ti is tudnátok irányítani az álmaitokat. Nos, ehhez nem is kell egy hollywoodi filmben szerepelnetek, van egy sokkal egyszerűbb módszer is.

Forrás:
giphy.com

Ehhez semmi mást nem kell tennetek, csak lenyomni az ébresztőt reggel. Az alvás megszakításával sokkal valószínűbb, hogy beléptek a könnyű REM alvásba, ahol a tudatos álmok fordulnak elő. Ez egy olyan alvó állapot, amikor tudjátok, hogy álmodtok, és több beleszólásotok van az eseményekbe.

A kutatók párhuzamot fedeztek fel a tudatos álmok gyakorisága és a szundi gomb lenyomása között. Szerintük minden ötödik ember legalább havonta egyszer megéli a tudatos álom jelenségét. Úgy gondolják, ez az állapot akkor fordulhat elő a leggyakrabban, amikor az emberek többször ébrednek fel és alszanak el egy éjszaka alatt.

Úgyhogy végre valami igazi haszna is lehet a rettegett szundi gombnak!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.