Egyéb kategória

Amilyen az életmódotok, legyen olyan a mosógépetek! – Mosógépmustra indul!

Csak ne kelljen lemenni a patakhoz... Na jó, ne kelljen a kádban, lavórban, kézzel kimosni a szennyest, erre szuper megoldás a mosógép. Gondolom, sejtitek, hogy egy modern mosógép ennél már sokkal többet is tud. De mivel már rengeteg fajta van a piacon segítek, hogy a személyiségeteknek megfelelő gépet válasszatok, elvégre a ruháitok (sz)épsége múlik rajta.
vous - 2016.01.16.
Amilyen az életmódotok, legyen olyan a mosógépetek! – Mosógépmustra indul!

Apropó, ruha! Mielőtt elmerülnénk a mosószeres habban, összegyűjtöttem, milyen extrém bakik fordultak elő.

A leggyakrabban emlegetett esetek a telefon és háziállat (!) kimosása. A telefon általában a kukában végezte, de szerencsére, a kisállatok – leginkább cicák – sértetlenül megúszták a mosógépes kalandokat.

Az ezüstérmet az elárasztott fürdőszobák kapták. Rengeteg esetről olvastam, amikor a mosógépből kizúdult a víz – nem tudni, miért –, és elárasztotta a helyiséget.

Aztán persze ott vannak a tönkrement ruhák: kiszakadt felsők, összement nadrágok, merevítő nélküli melltartók. Ilyenkor lehet, hogy nem a mosógép hibázott. Szóval nem mindig a technikán múlik minden, jó, ha mi is értünk hozzá, illetve tudjuk, hogy mit, mikor és hogyan mossunk.

Lehet, hogy eddig rosszul mostátok a kedvenc farmereteket

A kedvenc ruháitok érdekében erre jó odafigyelni. A ti érdeketek viszont az, hogy tudjátok, hány hordás után kell(ene) kimosni a farmert vagy a pizsamát. Grafikusunk, Panka egy infografikával segít.

Emlékeztek még, amikor tévét szerettem volna vásárolni? Hasonló felfedezőkörútra indultam most is, meg sem álltam a legközelebbi elektronikai áruházig. Ezúttal viszont csalódnom kellett.

A legmenőbb mosógépek nem voltak kiállítva, ezeket kizárólag az interneten lehet megrendelni, sőt, ezek közül sok még mindig nem kapható nálunk. Ezért elképzeltem egy szebb, jobb világot, ahol már mi is akármikor megvásárolhatjuk ezeket a méregdrága gépeket, attól függően, milyen a személyiségünk.

Nagyvárosi (rohanó) nőknek – gőzmosás

Forrás:
iStock

Mindenképpen olyan készüléket válasszatok, ami tud gőzzel mosni. Ennek számtalan előnye van: kevesebb vízre, kevesebb energiára van szükség, többet tudtok mosni egyszerre (a vizes ruha sokkal nehezebb). És ami a legjobb: mivel a gőz könnyen, gyorsan és hatékonyan hatol be a textilszálak közé, ennek köszönhetően tisztábbak lesznek a ruháitok. Ráadásul létezik mindössze 20 perces program is, ami után szárítani és vasalni sem kell – több idő marad minden másra!

High tech csajoknak – okos technológia

A telefonnal irányított mosógép nem álom többé. Reggel betöltöttétek a mosógépet, de elfelejtettétek elindítani? Elő az okostelefonokkal, két-három érintés és a program elindul, mire hazaértek, le is jár – természetesen a mosógép minden pillanatáról értesítést kaphattok. De az okos mosógép előnye végtelen – van például amelyiknél a szennyeződés típusát is be lehet állítani a telefonon keresztül.

Pont akkor romlott el a gép, amikor épp nincs a közelben egy ezermester pasi vagy egy segítőkész helyes szomszéd fiú, és apa sem érhető el? Ilyenkor csupán elindítotok egy programot a telefonotokon, megadtok pár paramétert és a telefon már keresi is a hibát.

Hóbortos csajoknak – szárítós

Ugye, veletek is előfordult már, hogy nem készítettétek ki előző este a másnapi szettet és reggel kapkodtatok a felsők és farmerek után, persze egyik sem volt tiszta, vagy éppen még vizesen csüngött a szárítón. Nektek, nekünk találták ki a szárító programmal ellátott gépeket. Már amiatt sem kell aggódnotok, hogy a szárító nagyon összegyűrné a ruhákat, hiszen a modern gépek tervezői erre is figyeltek.

Praktikus csajoknak – elöltöltős mosógép

Forrás:
iStock

Ha kicsi a fürdőszobátok, vagy ha a konyhába szeretnétek behelyezni a mosókütyüt, akkor az elöltöltős a ti gépetek. Hiába a nagy test, a tetejére tudtok pakolni mindenfélét. Ez igen hasznos, ha sok pipereholmitok van, és nem tudjátok hová tenni.

Nektek milyen masinátok van? Mit ajánlotok nekünk?

Ajánlott cikkek