Őszinte leszek, sokáig vívódtam, hogy vegyek-e, mert nem tartozik a kedvenceim közé. A fáról sem sűrűn szakajtom le a sárgabarackot, egyedül anyu barackkompótját imádom. De azt nagyon. Persze, annak meg az a hátulütője, hogy tömény cukor az egész. Így gondoltam, hátha aszalva jobb lesz.
Nos, nem lett jobb, túl rágós nekem, magában nem esik jól, de számtalan más módon igen. Ha vegyítem mazsolával, dióval, mandulával, kókuszcsipsszel, máris jobb az ízélmény, sőt, húsok mellé, akárcsak az aszalt szilva, isteni. Mártásként is fantasztikus, elég csak picit megrottyantani, máris folyós, mézédes mártássá változik.
Azonban az ízén kívül még a rendkívül magas vastartalma miatt ragaszkodom hozzá. Sőt, ragaszkodjon hozzá minden nő! Az aszalt barack ugyanis első rangú vasforrás, szervezetünk pedig menstruáció idején jócskán veszít vastartalmából, pedig a vas segíti az oxigén szállítását és raktározását, felhasználását. Nem mellesleg pedig gyönyörű és erős hajatok, szempillátok, bőrötök és körmötök lesz tőle!
Persze ezen kívül is számos érv szól amellett, hogy néha a kosaratokba rakjatok egy-egy zacskónyi aszalt sárgabarackot:
A barack frissen is tartalmazza ezeket, csak a káliumtartalma magasabb aszalt formában. Friss barackot az arcotokra is érdemes kennetek pépes formában, szuper hidratáló arcpakolás, feltölti a bőrötöket tápanyaggal!
Még több szuperegészséges trükköt, finomságot pedig a Még idén! témájú cikkeinkben olvashattok. Váltsatok egészséges életmódra még idén!